25 junio 2016

COCA DE TREMPÓ AMB TONYINA (amb massa mare)





Ingredients: 

Pasta

300 g farina fluixa
100g massa mare
50 ml aigua
75 ml oli

Farcit

2 ceba blanca
1 tomàtiga grossa "cor de bou"
2 o 3 pebres verds blancs tendres
1 o 2 llaunes de Tonyina en conserva amb oli d'oliva
sal
oli d'oliva
olives farcides d'anxova

Preparació:

1.- Pesam els ingredients de la pasta i fem la pasta pastant-la bé. La deixam reposar 30 minuts.
2.- A part pelam, rentam i tallam a daus la ceba i la deixam en remull amb aigua fresca i vinagre de poma dins la gelera un bon grapat d'hores per llevar-li la coentor. Cal canviar l'aigua i deixar un parell d'hores més. Finalment la colam i la deixam degotar bé de l'aigua.
3.- També rentam els pebres i les tomàtigues i tallam la tomàtiga a daus i el pebre a quadrats.
4.- Dins un bol gran, amb oli i sal, trempam la ceba, la tomàtiga, el pebre i la tonyina. Ho deixam una estona perquè tregui l'excés d'aigua i agafi gust. Finalment ho degotam bé dins un colador.
5.- Estiram la pasta sobre una llauna o paper vegetal i fem una vora i amb una forquilla picam la pasta.
6.- Per damunt la pasta posam la mescla de verdura i tonyina ben escampada per tot igual i tiram per sobre un raig d'oli d'oliva, col·locam per damunt per decorar les olives farcides d'anxova.
7.- Ho enfornam a la part d'abaix del forn amb el forn ben calent amb sols la part d'abaix encesa i ventilador a una temperatura de 200ºC durant uns 30 min.
8.- En treure del forn li tornam posar un raig d'oli d'oliva i se pot servir calenta o freda.