31 julio 2016

SOPAR D'ESTIU: TRUITA DE FORMATGE I TREMPÓ



Ingredients per a una ració: 
2 ous
50 g formatge Mahonès
sal
oli d'oliva
vinagre
1 ceba blanca petita
2 pebres verds blancs
1 tomàtiga cor de bou petita
1 brot d'Afabeguera

Preparació: 
1.- Tallam la ceba a daus petits o a en juliana i la posam en remull  dins aigua fresca amb gel i un raig de vinagre per llevar-li la coentor durant uns 30 minuts.
2.- Tallam a daus la tomàtiga i els pebres. En tenir la ceba a punt la colam i la mesclam amb el pebre i la tomàtiga i ho trempam bé amb oli , sal i si t'hi agrada amb unes gotes de vinagre.
3.- Tallam a daus petis els formatge Mahonès i reservam. A part en  un ribell hi trencam i batem els ous, hi posam un polsi de sal.
4.- Podem mesclar els daus de formatge amb els ous per fer la truita rodona  o no mesclar per fer la truita farcida i enrodillada.
5.- En una pella que sols usarem per truites hi posarem un raig d'oli, ser calent hi tirarem la mescla d'ous i formatge i remenarem i deixarem coagular i anirem girant volta i volta amb l'ajuda d'un plat, fins que quedi daurada i amb l'ou prou coagulat.
6.- La servirem dins un plat atractiu i decorada amb formatge i un brot d'Alfabaguera, acompanyat amb el trempo servit a part dins un ribell petit.