15 julio 2017

GELAT DE GERDS I PAPAIA (fet sense geladora)

                 Gelat cassolà fet a mà de la forma tradicional fent servir dos recipients un dins l'altre, sal gruixada  i glaçons de gel. Però aquest pic fet de forma senzilla i original amb dues bosses de plàstic. Un gelat molt sa ja que no té massa greixos ni sucres. 


                   Ingredients:

  • 50 ml nata de soja
  • 50 ml llet semidesnatada
  • 50 g gerds (frambuesas)
  • 50 g papaia
  • 2 cullerades de mel
  • batedora de vas per capolar i mesclar els ingredients
  • glaçons de gel
  • sal gruixada
  • dues bosses de plàstic ressistents (petita i grossa)
  • una pinça especial per tancar bosses de plàstic



                  Preparació:

  1. Posam tots les ingredients que estiguin frescs trets de la gelera  (llet, nata, papaia, gerds) i mel al gust dins el vas de la batedora i batem fins que queda ben batut i fi. 
  2. Podem posar la mescla uns minuts a la gelera perquè sigui ben freda. 
  3. Abocam devers 100 ml de la mescla anterior dins la bossa petita i la tancam hermèticament fent un nus. 
  4. Dins la bossa gran hi posam 2 tassons de gel en glaçons , 1 tasó de gel picat i devers un tassó de sal gruixada i l'altra bossa petita i tancam hermèticament amb la pinça. 
        5.  Agitam amb les mans la bossa gran plena uns minuts, a mi no màhn fet falta més de 5 minuts fins que veus que la mescla de la bossa petita va quedant sòlida com el gelat. 
          6. Treim la bosa petita la netejam de la sal i aigua salada de fora la obrim i ja podem servir el contingut dins una copa o recipient de gelat.