28 diciembre 2017

LASSANYA DE VEDELLA, FOIE, ESPINACS I PISTATXO




Ingredients per a 4 racions: 

12 làmines de lassanya pre-cuinada o de pasta fresca
400 g carn vedella capolada
200 g espinacs
50 g pistatxo
100 g foie d'ànec potser també paté de fetge d'ànec o de  porc
1 ceba blanca mitjana
500 ml llet semi desnatada
100 ml nata
farina fluixa
oli d'oliva
sal
pebre bo negre
pebre bo blanc
nou moscada
clau
formatge Parmesano ratllat
mantequilla

Preparació: 

1.- Posar les làmines de lassanya en remull dins aigua calenta uns 15 minuts fins que s'afluixen , en tot cas seguir les  instruccions del fabricant.
2.- Untar amb mantequilla dos recipients de vidre pirex de 20x15 cm (precaució amb els canvis bruscs de temperatura del recipient perquè se romp i alerta a banyar si està calent) i reservar
3.- En tenir les làmines llestes les posam sobre un pedaç de fil per eliminar la humitat i reservam
4.-A part bullim els espinacs, els colam  bé de l'aigua , els  deixam refredar i les tallam fi i reservam
5.- Capolam el pistatxo dins una bossa de plàstic amb un corró i reservam.
6.- Tallam la ceba  a daus petits i reservam. Tallam el foie petit i reservam.
7.- Preparam un sofrit amb un raig d'oli d'oliva  primer tiram la carn picada, després la ceba, el foie, els espinacs i finalment els pistatxo capolats.
8.- Salpebram amb al gust amb sal,  pebre bo negre,  clau i nou moscada i reservam.
9.- Preparam una beixamel:

  • posam una cullerada de mantequilla en una pella i la fonem 
  • afegim una o dues cullerades de farina  
  • sense aturar de remenar anam afegint a poc a poc  la llet i la nata
  • salpebram al gust amb sal, pebre bo blanc i nou moscada  
  • seguim cuinant fins que s'espesa un poc no massa i se desferra de la pella i reservam 

10.- Ja podem muntar la lassanya:

  • posam una capa fina de beixamel al fons del recipient untat 
  • un sostre de làmines de pasta (en els recipients citats són dues làmines) 
  • un sostre del sofrit i una cullerada o dues  de beixamel, 
  • un sostre de làmines de pasta (en els recipients citats són dues làmines) 
  • un sostre del sofrit i una cullerada o dues  de beixamel, 
  • un sostre de làmines de pasta (en els recipients citats són dues làmines) 
  • acabam posant per damunt tota la bechamel 
  • posam el formatge Parmesano ratllat i 5 pilotets petits de mantequilla

11.- Amb el forn a 180 º C enfornam uns 15 o 20 minuts fins que veim que el formatge se fon i queda ben dauradet.

Bon Profit...!!!