24 mayo 2009

TAGLIATELLE AL AGLIO D'EN JAUME
















Ingredients per a 2 persones:

Per bullir la pasta:

100 g tagliatelle (Burballes llargues)
2 alls
1 fulla llorer
clavo
nou moscada
pebre bó en bolla
sal
oli d'oliva

Per a la salsa:

5 o 6 tomàtigues de penjar
3 alls pelats
1 fulla de llorer
1 pebre coent
sal
pebre bó de molinet
julivert
oli d'oliva

formatge "Parmesano" ratllat

Preparació:

1.- Per Bullir les burballes: Posarem una olla amb aigua abundant al foc en bullir hi afegirem una cullerada de sal per litre d'aigua, una fulla de llorer, dos alls estafiats, 4 o 5 llavors de clavo, unes 10 bolles de pebre bó negre, ratlladura de nou moscada i un raig d'oli, en tornar arrancar el bull i posarem les burballes sense amollarles i a mesura que s'afluixin anirem girant fins que estiguin totes sumergides completament i remanarem un poc perquè no s'aferrin al cul de l'olla.Les deixarem coure entre 8 i 10 minuts fins que en tirar una burballa a les rajoles de la cuina no cau , en aquest moment la pasta serà cuita i estarà "al dente" , la retiraem del foc la col·larem i pasarem per aigua freda perque no s'estovi amb la seva propia calor.

2.- Per fer la Salsa: Farem un sofrit amb un raig d'oli generós, primer hi posarem els alls tallats petit fins que quedin lleugerament daurats, a continuació hi afegirem una fulla de llorer i les tomàtigues tallades a daus petits fins que se forma una salsa i la pell de les tomàtiques se fon, un poc després de posar-hi les tomàtigues hi posarem julivert tallat petit, sal i prebe bó al gust i un pebre coent sec espenyat amb dos bocins perquè sigui ben coent.

3.- En tenir la salsa cuita la mesclarem amb les burballes i ja ho podrem servir amb una mica de formatge "Parmesano" ratllat per sobre.

És picant. però molt bó i molt ràpid de fer. Bon profit..!!!
.
.
.

ORECCHIETTE ANTÒNIA.















Ingredients per a 1 persona:

Per bullir la pasta:

60g orecchiette alle verdure
nou moscada
clavo
pebre bó de bolla
sal
oli d'oliva
2 alls
1 fulla de llorer

Per la salsa:

1 ceba blanca petita
25g pinyons
50g pernil salt
1 llauna petita de xampinyons
3 cullerades de nata líquida
alfabreguera
pebre bó de molinet
oli d'oliva

formatge "Parmesano" ratllat.

Preparació:

1.- Bullirem la pasta en abundant aigua salada uha cullerada per litre d'aigua. A l'aigua bullent hi afegirem un raig d'oli d'oliva,els alls estafaiats, el llorer, 9 o 10 bolles de pebre bó, nou noscada, 4 o 5 clavos i finalment la pasta. La farem bullir durant 8-10 minuts fns que estigui "al dente". En està a punt la retiram del foc la degotam i passam per aigua freda.

2.- A part dins una paella prepararem un sofrit: sofregirem primer els pinyos i el pernil salat i després hi afegirem la ceba tallada ben petit, finalment en tenir la ceba una mica reduida hi posarem el xampinyons a làmines fines o a daus. Ho deixarem coure uns minuts i afegirem pebre bo de molinet i rectificarem de sal si cal.

3.- Hi afegirem la pasta, remanarem bé i ho deixarem coure un minut o dos més i ja se podrà servir amb alfabreguera capolada per damunt i formatge "Parmesano" ratllat.

13 mayo 2009

OUS REMANATS AMB VERDURA
















Ingredients per a 2 persones:
4 ous
1 pebre vermell
1 alberginia
1 tomàtiga
1 ceba
2 alls
1 fulla llorer
3 brots de moraduix
sal
oli d'oliva

Preparació:
1.- Rentam la vedura i la tallam a daus ben petits.
2.- Posam oli dins una paella, en esser calent hi tiram tota la verdura la fulla de llorer, els alls estafaiats .
3.- Deixam coure la verdura fins que s'afluixa remenant de tan en tan.
4.- Hi estrellam els ous, les deixam prendre abans de començar a remanar perquè se mesclin amb la verdura, afegim sal al gust i el moraduix picat ( Per Picar: se renta, s'espluguen les fulles, es posen dins un tassó i se tallen de dins amb unes tisores de cuina).
5.- En esser cuit s eserveix amb un brot de moraduix per adornar. BBB.
Bo de fer , Bó i Barat.
Bon Profit...!!!