23 agosto 2009

POLLASTRE A LA SIDRA
















Ingredients per a 3 persones:
600g de llomillos de pollastre
500 ml de sidra
1 ceba grossa
oli d'oliva
sal
pebre bo
nou moscada
5 alls
2 fulles de llorer
200g bolets variats
100g pernil salat
200g arròs Basmati
3 pomes Golden madures
sucre en pols
1 pebre coent (opcional)

Preparació:

Arròs

1.- Bullim abundant aigua dins una olla on hi haurem possat un bon raig d'oli, dos alls estafaiats, una fulla de llorer rompuda en dos bossins i en començar a sal.
2.-En començar a bullir hi tirarem l'arròs i el deixarem bullir durant uns 10 minuts, desprès el colarem i el passarem per aigua freda.
3.-A part dins una paella sofregirem amb un raig d'oli el pernil salat tallat a daus menuts, tres alls tallats a daus petitotns i una fulla de llorer.
4.- En estar daurats hi afegirem els bolets tallats petit i ho deixarem coure fins que els bolets redueixen. Rectificarem de sal, afegirem pebre bo capolat amb molinet i un polsi de nou moscada ratllada.
5.- Finalment hi afegirem l'arròs que hem reservat, ho remenarem bé i ho deixarem sofregir una mica. S'ha de servir calent.

Pomes

1.- Treim el cor a les tres pomes, les pelam i les tallam per llarg en 8 bossins cada una.
2.- Les fregirem dins una paella amb poc oli per les dues cares fins que comença a tenir color.
3.- Després hi espolsarem pel damunt suficient sucre en pols i les farem daurar per les dues cares i ja se podran servir calentes també.

Pollastre

1.- Rentarem i aaixugarem la carn amb un pedaç de fil de cotó. Llevarem els nervis la tallarem a daus, li posarem sal i pebre bo al gust.
2.- Posarem un bon raig d'oli dins una caçerola i hi sofregirem els daus de carn.
3.- En tenir-los daurats hi afegirem la ceba ben picada i ho deixarem coure fins que la ceba redueixi.
4.- Finalment hi afegirem la sidra que abocarem des de certa altura perquè fassi escuma i se deixarà coure a foc fluix fins que se redueixi la salsa. Si vols hi pots posar un pebre coent a la mitat de la cocció per donar-li un piquet.

ARRÒS AMB GAMBES, BOLETS I SALSA DE PIQUILLO
















Ingredients per a 1 persona:
70g d'arròs Basmati
100g de gamba pelada
50g de bolets(Fredolins)
5 pebres de piquillo frits o empotats
1 ceba petita
5 alls
3 fulles de llorer
oli d'oliva
sal
pebre bo
50ml Martini blanc

Preparació:

Arròs

1.- Bullim abundant aigua dins una olla on hi haurem possat un bon raig d'oli, dos alls estafaiats, una fulla de llorer rompuda en dos bossins i en començar a bullir sal al gust.
2.-En començar a bullir hi tirarem l'arròs i el deixarem bullir durant uns 10 minuts, desprès el colarem i el passarem per aigua freda i reservarem.
3.-A part dins una paella sofregirem amb un raig d'oli les gambes pelades, dos alls estafaiats i una fulla de llorer.
4.- En haver donat un parell de voltes hi afegirem els bolets i ho deixarem coure fins que els bolets redueixen. Rectificarem de sal, afegirem pebre bo capolat amb molinet.
5.- Finalment hi afegirem l'arròs que hem reservat, ho remenarem bé i ho deixarem sofregir una mica. S'ha de servir calent.

Salsa

1.- Capolarem els pebres (si són frits se pasaran per un colador per eliminar la pell)
2.- Sofregirem una ceba capolada i un all tallat petit fins que estiguin daurats.
3.- Hi afegirem els pebres de piquillo capolats, una fulla de llorer, sal i pebre bo al gust i si vols un pebre coent.
4.- Ho deixarem coure i afegirem el Martini blanc si vols ho pots substituir per brou de peix o aigua fins que la salsa redueixi i se podrà servir calenta per acompanyar l'arròs.

02 agosto 2009

GASPATXO MALLORQUÍ

Li he dit gaspatxo mallorquí perquè en realitat és com a trempó capolat, llevat que a diferència del trempó, aquesta recepta du cogombre i vinagre , i a més a més s'acompanya de crostons de pa pagès torrat i formatge mahonès. Recorda una mica al "Pa amb Fonteta" del que parlava la padrina Antònia, que se feia amb tomatiga, all, oli d'oliva, sal i aigua fresca, se menjava mullant-hi pa pagès i de vegades també hi menjaven una talladeta de formatge, se seien a dinar o berenar davall d'una figuera quan anaven a fer feina al camp.
















Ingredients per a 3 o 4 persones:
1 cogombre
4 tomàtigues de pera ben madures
3 pebres tendres verds
1 ceba blanca petita
1 tasso i mig d'aigua (300 o 350 ml)
1 tassó de gel picat
3 o 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 o 2 cullerades de postre de sal
1 cullerda de postre de vinagre
3 o 4 llesques de pa pagès
3 o 4 tallades de formatge mahonès semicurat

Preparació:

1.- Dins la picadora posam les tomàtigues pelades i tallades a trossos, el cogombre pelat i tallat a rodanxes, els pebres sense llavors i tallats a bossins, la ceba pelada i a trossos, l'oli, la sal, el vinagre, l'aigua i el gel i se pica ben fi.

2.- La mescla picada se fa passar per un colador remenant amb una massa de morter, perquè quedi ben fina.

3.- Se serveix amb glaçons de gel , daus de formatge mahonès i crostons de pa pagès torrats (Per fer els crostons: les llesques de pa se tallen a daus i s'enfornen sobre una llauna de forn a 100ºC fins que tornen daurats i en estar fets se deixen refredar abans de servir)

Va molt bé pels dies d'estiu tan calorosos, que no tens gana però que tot el temps beuries. Bon profit...!!!

01 agosto 2009

GALLETES DE TONYINA per a Moixos















L'altre dia parlant amb unes amigues de les trastades i moneries que fan les meves "nenas" na Blanca(cusseta, gosseta)i na Iris(moixeta, gateta)me digueren "i a tu que t'agrada tant la cuina com és que encara no les has fet llepolies". "Uep" vaig pensar "i és veritat", així que aquest n'és el resultat:

















Ingredients:
65 g farina integral de blat
25 g farina de blat de les indis(Maizena)
45 g farina fluixa
1 llauna petita (56 g pes net)de tonyina al natural
10 g de brou granulat de peix
2 alls
2 cullerades de postre de julivert picat
1 ou
50 ml d'aigua tèbia


Preparació:
1.- Obrim la llauna de tonyina i la feim degotar bé dins un colador. Afegim l'ou i ho remenam bé.
2.-Fonem el brou granulat dins l'aigua tèbia i ho afegim a la mescla d'abans.
3.-Pesam les farines i les afegim poc a poc i remenat a la mescla, ho remenam bé fins que quedi homogeni i afegim els alls i el julivert tallat ben petit.
4.- Untam paper encerat amb oli i el posam sobre la llauna o llaunes de forn que siguin necessàries.
5.- Ficam la mescla dins una manega de pastisseria i feim cercles petits amb un forat al mig (com una moneda de devers 20 cèntims d'euro)que es trobin una mica separats, podreu omplir dues o tres llaunes.
6.- Ho enfornam a la part d'abaix del forn, amb el forn previament calent a 180ºC durant uns 40 minuts. Passat aquest temps les treim del forn, les desferram del paper i les deixam refredar prou bé, han de quedar dures.
7.- Una vegada ben fredes se posen dins una fiambrera i se poden conservar bé uns 4 o 5 dies

AQUESTES GALLETES MALGRAT EREN PER NA IRIS LA MOIXETA, NA BLANCA LA CUSSETA PER DESCOMPTAT QUE TAMBÉ EN MENJA TOT LI AGRADA FALTARIA MÉS. LES ENCANTEN A LES DUES, M'AGRADEN INCLÚS A MÍ...JEJEJE
.
.
.

GALLETES DE PASTANAGÓ I ARRÒS per a Cans















L'altre dia parlant amb unes amigues de les trastades i moneries que fan les meves "nenas" na Blanca(cusseta, gosseta)i na Iris(moixeta, gateta)me digueren "i a tu que t'agrada tant la cuina com és que encara no les has fet llepolies". "Uep" vaig pensar "i és veritat", així que aquest n'és el resultat:

















Ingredients:
125 g farina integral de blat
50 g farina de blat de les indis(Maizena)
60 g d'arrós
120 g pastanagó bullit
10 g de brou granulat de pollastre
2 alls
2 cullerades de postre de julivert
1 ou
75 ml d'aigua tèbia

Preparació:
1.- Bullim per separat el pastanagó i l'arròs. Una vegada ben cuit ho capolam con si fos un puré ben espés i ho mesclam. Afegim l'ou i ho remenam bé.
2.-Fonem el brou granulat dins l'aigua tèbia i ho afegim a la mescla d'abans.
3.-Pesam les farines i les afegim poc a poc i remenat a la mescla, ho remenam bé fins que quedi homogeni i afegim els alls i el julivert tallat ben petit.
4.- Untam paper encerat amb oli i el posam sobre la llauna o llaunes de forn que siguin necessàries.
5.- Ficam la mescla dins una manega de pastisseria i feim caramullets petits (com una moneda de devers 20 cèntims d'euro)que es trobin una mica separats, podreu omplir dues o tres llaunes.
6.- Ho enfornam a la part d'abaix del forn, amb el forn previament calent a 180ºC durant uns 30 minuts. Passat aquest temps les treim del forn, les desferram del paper i les deixam refredar prou bé, han de quedar dures.
7.- Una vegada ben fredes se posen dins una fiambrera i se poden conservar bé uns 4 o 5 dies

AQUESTES GALLETES MALGRAT EREN PER NA BLANCA LA CUSSETA , NA IRIS LA MOIXETA TAMBÉ EN MENJA.LES ENCANTEN A LES DUES, M'AGRADEN INCLÚS A MÍ...JEJEJE
.
.
.