Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
▼
29 julio 2012
COCA D'ANGEL
Ingredients:
9 blancs d'ou o 300 ml blanc líquid
300 g sucre (millor en pols)
100 g farina fluixa
75 ml llet o aigua
7,5 g llevadura química
essència de vainilla
QUICHE DE PATATILLA, CEBES I PORRO AMB FORMATGE GOUDA
Assaig pel 3r Programa "Uep Com Anam" (Pendent d'emetre) |
Ingredients:
1 làmina rodona de 230 g de pasta Quebrada o Brisa estirada uns 35 cm de diàmetre si tens temps també la pots fer tu aquí en tens la recepta: PASTA QUEBRADA O BRISA
1 bossa de 135 g de Patatilla de xurreria o comercial del tipus artesana
2 manats de sofrits
1 porro
1 ceba petita
200 ml llet sencera també serveix la semidesnatada
200 ml de nata 18% MG
150 g formatge Gouda tot sol o 75 g Gouda i 75g Maonès junts.
6 ous L
Preparació:
Dins un motllo desmuntable de 25 cm de diàmetre hi estendrem primer de tot la pasta quebrada, pots fer servir paper vegetal entre la pasta i el motllo així si omples massa la quiche (a mi m'agrada ben alta i molt plena) no te vessarà el farcit. Si no, no cal fer servir paper vegetal, pots estendre directament la pasta sobre el motllo i no cal untar el motlle si és antiadherent ja que la pasta ja és greixosa. I la deixes dins la gelera mentre preparam el farcit.
No cal coure la pasta quebrada abans, ja que si ho féssim se banyaria el fons i al tornar coure amb el farcit dins se socorreria la pasta de sobre, i no volem que la pasta quebrada se cremi o quedi humida. Sols se cou la pasta quebrada si el farcit que hi poses no s'ha de coure, per exemple tartes de crema i fruita que per damunt com a molt s'hagin de gratinar un minuts.
Primer de tot dins un ribell posam la patatilla, l'esfloram una mica amb una cullera i afegim la llet i ho deixam reposar perquè la patata se hidrati mentre preparam la resta de ingredients.
Rentam, degotam i tallam els sofrits el porro i la ceba i ho sofregim dins una paella amb una mica d'oli d'oliva, fins que la ceba s'afluixa un poc i comença a tornar transparent.
Dins un ribell gros hi trencarem els sis ous i les batrem a continuació afegirem la nata i batrem, després afegirem el formatge tallat a daus i la ceba i remenarem i finalment afegirem la patata i remenarem a fi que quedi un farcit homogèni.
Ara ja podrem omplir el motllo on hi ha la pasta quebrada que haurem tret de la gelera 5 minuts abans. I 5 minuts abans també ja haurem encès el forn a 180 ºC sols la part d'abaix perquè estigui calent per enfornar.
Amb el forn calent enfornarem la quiche a la part baixa del forn durant uns 30-40 minuts fins que vegem que se va daurant i en ficar-li un ganivet aquest surt net.
En esser cuita la deixam refredar una mica i ja la traspassam a un plat gran o safata. La podem menjar a temperatura ambient o fresca. Si en sobràs se conserva bé dos o tres dies tapada amb paper d'alumini dins la gelera.