30 julio 2015

UEP COM ANAM 219 - 30 juliol 2015: PAQUETS TRIANGULARS DE TREMPÓ CALENT AMB PERNIL SALAT I FORMATGE MAONÈS


1a Participació en el programa de IB3   - UEP COM ANAM - 219 - 30 juliol de 2015 a la secció "Es Rebost".  PAQUETS DE TREMPÓ














SEQÜÈNCIES - UEP COM ANAM - 219 - IB3 - 30 JULIOL 2015









PROGRAMA - UEP COM ANAM - 219 - IB3 - 30 JULIOL 2015

29 julio 2015

PUBLICITAT 27 juliol 2015 - UEP COM ANAM - 219 - IB3 - 30 JULIOL 2015

PRIMER PROGRAMA
Sembla pel que veig que aquest dijous 30 de juliol festa de Sants Abdon i Senén a les 21:45h sortirà la meva recepta.
A veure si feim trending topic ‪#‎uep_ses3antonies 

Esper que vos agradi...!!!!








Aquesta setmana, a Uep! Com anam?, farem feines per tots els gustos i colors. Per començar, l’amo en Toni Ballador acompanyarà a la madona des Pontet a repartir paneres de fruita i hortalissa per Algaida, i ho farem amb un cotxe mític, el Citroën Dyane 6. Després de fer la ruta anirem fins a la finca per recollir remolatxes, pastanagons, tomàtigues i porros. A més a més coneixerem el món de les “Food trucks” i aprendrem a lluitar contra la Tuta absoluta i el cul cagat de les tomàtigues. I mentre el nostre presentador aprèn moltes coses noves per Algaida, anirem fins a Sant Joan per fer bales de palla amb un tractor i una embaladora més velles que l’amo i per Inca cuinarem uns bolics de pasta brick, farcits de trempó, formatge maonès i pernil dolç, que si els provau de fer vos llepareu els dits!!! I el nostre mestre Felip Munar ens farà quatre dites i quatre gloses que ens ajudaran a passar molt millor la nit del dijous. Ja ho sabeu, idò: dijous vespre teniu una cita amb l’actualitat més pagesa de les nostres Illes. No hi manqueu!
Posted by Uep! Com anam? - IB3 Televisió on dilluns, 27 / juliol / 2015

22 julio 2015

PASTA QUEBRADA O BRISA




Ingredients Pasta Quebrada o Brisa dolça o salada:

325 g farina fluixa o de rebosteria
un polsinet de sal o 30 g sucre
125 g de mantega (mantequilla) 
30 ml d'oli d'oliva
30 ml d'aigua
1 vermell d'ou

Preparació Pasta Quebrada o Brisa:

Dins un ribell posam la mantega a punt de pomada, l'oli, el sucre o la sal segon el cas  a continuació l'aigua i el vermell d'ou  finalment anam posant la farina que se beu ho mesclam bé fins que quedi homogènia NO s'ha de pastar. 

Se posa dins un pedaç de fil i se deixa reposar uns 20 minuts dins la gelera. 

Passat aquest temps ja se pot aprimar sobre un paper vegetal i deixar a punt per posar dins el motllo desmuntable d'uns 25 cm de diàmetre. 

Dins el motllo hi estendrem la pasta quebrada, pots fer servir paper vegetal entre la pasta i el motllo així si omples massa el pastís  no te vessarà el farcit. Si no, no cal fer servir paper vegetal, pots estendre directament la pasta sobre el motllo fent servir un corró o el mateix paper vegetal  i no cal untar el motlle si és antiadherent ja que la pasta ja és greixosa. La pasta que sobra si t'en sobra per les voreres la pots tallar amb el mateix corró.  I la deixes dins la gelera mentre preparam el farcit. 

No cal coure la pasta quebrada abans si el farcit és líquid i necessita cocció,  ja que si ho féssim se banyaria el fons i al tornar coure amb el farcit dins se socorreria la pasta de sobre, i no volem que la pasta quebrada se cremi o quedi humida. Sols se cou la pasta  quebrada si el farcit que hi poses no s'ha de coure, per exemple tartes de crema i fruita que  per damunt com a molt s'hagin de gratinar un minuts.  En aquest últim cas el couriem al forn amb un paper d'alumini dins i un grapat de cigrons o bé unes pedretes que pots trobar a qualsevol comerç especialitzat en articles culinaris o de rebosteria. 


18 julio 2015

VOLAU-VENT DE REVOLTILLO D'OU AMB TREMPO CALENT I PERNIL SALAT



Ingredients per 8-12 paneretes:

paneretes volau-vent fetes de 5 cm  de diàmetre o una làmina de pasta de fulls (hojaldre) i dos motllos de tallar pasta 6 cm i 4 cm
1 tomàtiga d'amanida grossa
1 ceba blanca mitjancera
2 pebres verds blancs
3 ous
100 g pernil salat
sal
oli d'oliva
fulletes d'alfabeguera per decorar


12 julio 2015

GALLETES D'AMETLLA I XOCOLATA




Ingredients: 
200 g farina fluixa
200 g d'ametlles picades
150 g margarina
150g sucre en pols
2 cullerades soperes de cacau
2 ous
16 g sucre de vainilla
sucre en pols per decorar

Preparació: 
Dins el robot de cuina preparat per pastar hi posam tots els ingredients excepte la farina i ho fem mesclar bé.
En un recipient porgam la farina i la incorporam a cullerades dins el recipient del robot encès mentre remena la massa.
Ho posam dins una manega de pastisseria i ho deixam reposar dins la gelera uns 20-30 minuts.
Sobre un paper vegetal sobre una llauna de forn anam fent caramulls no massa alts.
Encalentim el forn prèviament a 180 ºC i en ser calent enfornarem les galetes a la part del mig del forn durant una 15-20 minuts
En haver agafat color les treiem del forn i les passam sobre una reixeta metàl·lica fins que estiguin ben fredes.

GALLETES D'AVELLANA


Ingredients: 
300 g farina fluixa
180 g d'avellanes picades
200 g margarina
100g sucre en pols
2 ous
16 g sucre de vainilla

Preparació: 
Dins el robot de cuina preparat per pastar hi posam tots els ingredients excepte la farina i ho fem mesclar bé.
En un recipient porgam la farina i la incorporam a cullerades dins el recipient del robot encès mentre remena la massa.
Ho posam dins una manega de pastisseria i ho deixam reposar dins la gelera uns 20-30 minuts.
Sobre un paper vegetal sobre una llauna de forn anam fent caramulls no massa alts.
Encalentim el forn prèviament a 180 ºC i en ser calent enfornarem les galetes a la part del mig del forn durant una 15-20 minuts
En haver agafat color les treiem del forn i les passam sobre una reixeta metàl·lica fins que estiguin ben fredes.


GELAT DE "LECHE MERENGADA"




Si tens desig de menjar gelat casolà fet amb una màquina de gelat improvisada, jo he fet servir dos recipients metàl·lics i una batedora de varetes. Cal posar gel i sal al recipient gran i el gelat líquid dins el recipient petit. aquest sistema és útil per fer petites quantitats de gelat. 


Ingredients per 1 persona: 
200 ml nata líquida 18%MG
100 ml llet semidesnatada
2 cullerades soperes de sucre
un trosset de branca de canyella
un trosset de clovella de llimona prima
sal gruixada
cubs de gel
canyella en pols per decorar.

Preparació: 
Dins un recipient apte per microones posam la llet, la nata, el sucre, la canyella i la clovella de llimona i ho encalentim al microones a intervals de 1 o 2  minuts fins fer bullir un parell de cops a fi que la llet agafi gust de canyella i llimona i el sucre se dissolgui bé.
Ho deixam refredar i després ho posam dins la gelera fins que sigui ben fresc.
Muntam la màquina de fer gelat improvisada que he descrit anteriorment i hi posam el gelat líquid que ja eswtigui ben fresc i ho batem amb la batedora de varetes fins que se solidifiqui convé fer que el recipient petit giri cosa que passarà quan toquis la paret amb les varetes de la batedora.
Si veus que s'estorba molt a solidificar , basta que esperis que se formi una espècie de mousse amb molta espuma i ho poses al congelador i amb un 20-30 minuts tindràs el gelat acabat.
Servi'l dins una copa amb un polsinet de canyella en pols per damunt i decora amb una fulla d'herbassana i un trosset de pell de llimona.




ESCALIVADA



Ingredients 1 persona: 
2 pebres vermells gruixats
1 albergínia grossa
oli d'oliva
sal

Preparació:
Rentam i aixugam amb un pedaç de cotó les verdures senceres sense llevar els capolls.
Untam les verdures amb oli d'oliva  i les embolicam amb paper d'alumini.
Encenem el forn prèviament a 200ºC perquè estigui calent i dins una llauna de forn folrada amb paper d'alumini hi posam les verdures embolicades i ho enfornam a la part d'abaix del forn.
Ho mantindrem a dins el forn,  girant cada poc temps cada verdura perquè se torrin per totes les cares, fina que els paquets s'esbuquen. El pebres se estran llests més prest i caldrà deixar les albergínies un ratet més.
Ho treim del forn i ho deixam refredar una mica fins que siguin fàcils d'obrir els paquets sense cremar-nos. Treim els pebres i l'albergínia del paper d'alumini per evitar que se segueixin cuinat amb l'escalfor i les posam dins un ribell de test amb forats i aquest dins un altre ribell a fi de que puguin degotar i ho tapam amb uns papers de diari fins que refredin bé (això ajudarà a que siguin fàcils de pelar)  i ja se podran pelar, trempar amb oli i sal i servir per menjar a temperatura ambient o bé deixar-los una estona a la gelera. S'acompanya amb algun peix com tonyina de llauna , anxoves de llauna o bé arengades salades.

09 julio 2015

COCA DE LLIMONA AMB GLACEJAT





Ingredients: 
Coca
5 ous
470g farina fluixa
1 sobre de llevadura
1 polsineu de sal
250g margarina
170g sucre
1 llimona (la ralladura i  4 cullerades del suc)
Glacejat
3 cullerades llet
1 cullerada margarina
130 g sucre en pols
suc de llimona sobrant. 

Preparació: 

08 julio 2015

"HOJALDRE" DE SALMÓ I ESPINACS




Ingredients: 
1 làmina de pasta de fulls
1 llom de salmó fresc
3 0o 4 cullerades de espinacs a la crema
1 Ou batut per pintar

Preparació:
Netejam el salmó i li llevam la pell el trempam amb sal i pebre bo. Encalentim previament el forn a 200ºC
Estiram la pasta de fulls i hi posam el llom de salmó i a sobre hi posam 3 o 4 cullerades d'espinacs a la crema freds ho tapam i untam les juntes amb aigua perquè no s'obri, ho decoram amb fulles fetes amb la pasta de fulls sobrant.
Abans d'enfornar pintam amb ou batut i pinxam 3 o 4 foradets amb una agulla o pinxo  perquè no exploti durant la cocció.
Ho enfornam durant uns 25 -35 min

Ha estat deliciós....!!!!

ESPINACS A LA CREMA





Ingredients: 
 1 kg espinacs congelats
500 ml nata 35%MG
100g formatge en pols
formatge Parmesano ratllat per gratinar
1 cullerada de farina de blat Maizena
1 cullerada de margarina
1 ou batut
sal
pebre bo
nou moscada

Preparació: 
Fem pegar un bull als espinacs seguint les instruccions del paquet ,  sols que se descongelin, les colam i degotam molt bé.
Dins un perol fonem la margarina, afegim els espinacs les sofregim a fi d'eliminar humitat i afegim la farina ho seguim remenant fins que quedi ben mesclat.
Afegim la nata i el formatge en pols, ho remanem be i ho fem coure tal com faríem amb una beixamel fins que la preparació se va desferrant del perol.
Ho posam dins un recipient de forn i ho gratinam al forn amb un poc de formatge Parmesano pel damunt.

06 julio 2015

ESPONGES O NÚVOLS DE SUCRE DE LLIMONA, TARONJA, MENTA I CANDY


                     Esponges o Núvols de Sucre de Llimona, Taronja, Menta i Candy per regalar als meus alumnes de Classes de Repàs ABC .

04 julio 2015

CARAMELS DE "DULCE DE LECHE"




















Ingredients: 
1 pot  400g de "Dulce de Leche" de La Lechera
80 ml nata 35%MG
2 cullerades soperes de glucosa líquida
1 culleradeta de saïm per untar

Preparació:
Mesclar dins un perol la nata la glucosa i el "dulce de leche" i posar al foc fort remenant tot el temps fins que bull i s'ha de coure uns 20- 25 minuts fins que arriba a punt de bolla 128-135 ºC se va desferrant de les parets del perol i quan tires una goteta disn aigua freda te permet modelar una bolleta consistent.
Abocar damunt una taula marbre untada de saïm o una llauna metàl·lica untada de saïm. Deixar refredar si cal posar dins la gelera.  Tallar a rectangles de 1,5 cm x 2,5 cm amb un ganivet untat de saïm. Si vols també pots donar forma de bolleta allargada.

01 julio 2015

TUMBET RECONSTRUIT


Ingredients per 1 tapa d'aperitiu o degustació: 

2 tallades d'albergínia torrada
2 rodanxes de formatge Gouda
2 ous de guàtllara estrellats
2 medallons de llomillo de porc
1 patata a daus fregida
Salseta de pebre vermell torrat i ceba blanca
Sal
Pebre bo
Oli d'Oliva
Llorer
All

Preparació: 

Cuinar tots els ingredients i col·locar-los en sostres sobre la salsa que ha de cobrir el plat.
Col·locar els ingredients fent els sostres segünets: albergínia-Gouda-llomillo-ou-albergínia-Gouda-ou
Adornar amb la patata, l'altre medalló de llomillo, l'all i el llorer.