06 enero 2016

TORTELL DE REIS (Hermanos Torres i Javier Aguiar del "Restaurante Dos Cielos")
















Ingredients:

500 g farina de força
100 g sucre
10 g sal
taronja i llimona ratllada
200 ml llet
15 g llevadura fresca
15g aigua de tarongina (agua de azahar)
1 ou
120 g mantega (mantequilla)
1 figureta de rei i 1 fava

Preparació:

1.- Posam dins la batedora la farina, el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, la sal.
2.- A part dissolem la llevadura dins la llet tèbia, hi afegim l'aigua de tarongina.
3.- Ho afegim a la batedora i començam a remenar lentament, a part batem l'ou i l'afegim en dos pics sense deixar de remanar.
4.- Pujam la velocitat i afegim a poc a poc la mantega. seguirem remenant fins que quedi ben pastat.
5.- Ho tapam amb un padaç i ho deixam tovar dins la gelera durant 12 h.
6.- farem 8 bolles de 80 g i les disposarem a sobre una llauna amb paper vegetal formant un cercle, pots fer servir un motlle de tallar galletes circular. En una bolla hi posam una figureta de rei i a una altra una fava però cada un embolicat amb paper d'alumini
7.- Ho deixarem tovar devers 1 hora a 50 ºC fins que ha duplicat el seu volum.
8.- Ho treurem i pintarem  amb ou batut amb un poc de llet (2 ouets de guatllara i una cullerada de llet), però cuidadosament perqué no se baixi i després decorarem  cada bolla amb carabassa de colors o taronja confitada, làmines d'ametlla i sucre perlat. 
9.- Ho enfornarem amb el forn calent a 200 º C devers 10 min. Si cal pots posar una palangana amb aigua al fons del forn perquè doni la humitat necessària.
10.- A més quantitat de pasta cal baixar la temperatura a 180 ºC i augmentar el temps de cocció.
11.- Ho treim del forn , el deixam refredar sobre una graella i el canviam a una palangana decorada amb un paper de blonda.