Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
▼
19 abril 2009
PASTÍS DE NOUS AMB XOCOLATA
Ingredients:
250 g de farina de força
250 ml d'oli d'oliva
250 g de sucre
4 ous
100 g de nous pelats
un sobre de llevat químic
clovella d'una llimona ratllada
400 g de xocolata fondant
confits, cireres, nous senceres...etc per decorar
Preparació:
1.- Separam els blanc del vermell del ous i reservam el blanc dins un ribell.
2.- Dins un altre ribell mesclam els vermells amb el sucre i la clovella de llimona ratllada fins que quedi cremós.
3.- Afegim l'oli i remenam
4.- Mesclam la farina amb la llevadura i ho afegim poc a poc a la mescla anterior.
5.- Afegim les nous picades (per picar posam les nous dins una bossa de plàstic tancada i amb un aprimador hi pasam per sobre i se van trossejant)
6.- Pujam el blanc a punt de neu ( quan giram el ribell l'ou no cau)
i ho acabam d'afegir a la mescla.
7.- Untam de saïm i després enfarinam un motllo que tegui forma de corona i l'omplim amb la mescla.
8.- Enfornam amb el forn calent a 170ºC durant 45-50 minuts.
9.- Fonem la xocolata trossejada al microones a potència màxima
durant un minut, ho treim, remenam i si cal li deixam un minut més i en treure-ho batrem bé la xocolata.
10.- Amb la coca freda li escampam la xocolata per sobre i decoram.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari