Pàgines

07 junio 2009

PILOTES AMB ESCLATASANGS


















Ingredients per a 2 persones:

300g carn magre de porc
300g carn tendre de vedella
2 ous
500g d'esclatasangs frescs o 350g d'empotats
1 ceba mitjana-grossa
8 tomàtigues de penjar
juliver fresc picat
herbassana fresca picada
moraduix fresc picat
alls
fulles de llorer
sal
pebre bo
nou moscada
pebre bord dolç
canyella
ramet de moraduix i farigola
clovella de llimona prima
un pebre coent (opcional)
llet
molla d'una llesca de pa
farina per enfarinoar
Dos o tres cullerots de brou de pollastre

Preparació:

1.- Mesclam les dues carns hi afegim els ous, la molla de pa banyada amb una mica de llet i les especies i herbes aromàtiques al gust: dos polsins de sal, dos polsins de pebre bó, un polsí de nou moscada, un polsí de pebre bord dolç, un polsí de canyella, tres cullerades de postre de julivert picat una cullerada d'herbassana picada i dues cullerades de moraduix picat. Ho mescarem tot molt bé.
2.- Farem bolles de un 4 cm de diàmetre les enfarinoarem i les fregirem amb abundant oli calent fins que estiguin daurades.
3.- En estar llestes les col·locarem dins una greixonera , a part amb un raig d'oli sofregirem els esclatasagns tallats a quarts fisn que redueixin una mica i les afegirem a la greixonera.
4.- Per fer la salsa tallarem les tomàtigues amb la pell però sense capoll i picarem la ceba i dos alls amb la picadora.
5.- Dins una paella posarem un raig d'oli i sofregirem la ceba i els alls picats amb una fulla de llorer, en haver-se reduit una mica hi afegirem les tomàtigues capolades i ho deixarem coure una estona i finalment hi afegirem el brou de pollastre, suficient perquè quedi una salsa una mica clara i rectificarem de sal.
6.- En haver bullit una mica ho pasarem per un colador a fi d'eliminar els restes de fibra o de pell de tòmàtiga i les llavors que puguin quedar i ho abocarem dins la greixonera.
7.- Sacsarem la greixonera a fí que les pilotes quedin tapades per tot de salsa i afegirem: un manadet de moraduix i farigola, una fulla de llorer, un trosset de clovella de llimona prima sense blanc i si vols un pebre coent i ho lligarem tot amb un filet o elàstic per poder treure el manadet més fàcilment al final de la cocció.
8.- Taparem la greixonera amb un paper d'alumini i la posarem al forn calent a 150-180ºC durant uns 30 minuts fins que les pilotes siguin fluixes i les 10 minuts darreres deixarem destapada la greixonera. S'han de servir calentes. Bon profit, ja veuràs que fareu mulles de lo bona que surt la salseta.

1 comentario:

  1. M'ha encantat aquesta recepta i més ara que hi comença a haver esclatassangs. La setmana que ve la faré i ja et diré coses.
    Gràcies!

    ResponderEliminar

Comentari