Pàgines

26 julio 2009

COCA DE SA PADRINA DE CA'N PUNTA































Ingredients:

Versió Original:

4 ous
1 tasso de llet
1 tasseta d'oli d'oliva
9 unces de sucre
9 unces de farina de força
1 paquet de llevadura "Canari"
sucre en pols

Versió actualitzada:

4 ous
200 ml de llet
50 ml d'oli d'oliva
250 g de sucre
250 g de farina de força
1 paquet de llevadura química, "Canario" o "Royal"
sucre en pols


Preparació:

1.- Preparem, pesam i mesuram tots els ingredients. Untam amb saïm un motllo d'uns 24cm de diametre i l'espolsam amb farina. aquesta operació és per evitar que la coca s'aferri al motllo i sigui més bona de girar en ser cuita.
2.- Dins dos ribells separam les vermells dels blancs dels ous. Reservam el ribell amb els blancs d'ou per més tard.
3.- Afegim el sucre al ribell que conté els vermells d'ou i remenam fins que se forma una crema de color blanquinós.
4.- A continuació afegim l'oli d'oliva i seguim remenant fins que s'ha incorporat tot i seguidament feim el mateix amb la llet.
5.- A part mesclam bé la llevadura amb la farina i ho incorporam poc a poc a la resta de ingredients remenant continuamnet perquè quedi una crema homogènia.
6.- En aquest moment encenem l aaprt d'abaix del forn a 180ºC , i batem els blancs d'ou a punt de neu fins que en girar el ribell no caiguin.
7.- Incorporam el blanc d'ou a la mescla en delicadesa a fi de mantenir l'esponjositat del blanc batut.
8.- Una vegada que està tot ben mesclat ho posam dins el motllo i ja ho podem enfornar col·locant a la part d'abaix del forn, durant un 30-40 min fins que agafa color i en picar-la el ganivet surt net. No convé obrir el forn durant la cocció si no volem que baixi la coca.
9.- En esser freda ja se podrà ensucrar i menjar. BON PROFIT...!!!

CONSELL.- Si tens pressa i no vols pujar els blancs a punt de neu no és indispensable, perquè la coca pujarà igual amb la farina de força i la llevadura química , però no queda tan esponjosa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari