Pàgines

02 agosto 2009

GASPATXO MALLORQUÍ

Li he dit gaspatxo mallorquí perquè en realitat és com a trempó capolat, llevat que a diferència del trempó, aquesta recepta du cogombre i vinagre , i a més a més s'acompanya de crostons de pa pagès torrat i formatge mahonès. Recorda una mica al "Pa amb Fonteta" del que parlava la padrina Antònia, que se feia amb tomatiga, all, oli d'oliva, sal i aigua fresca, se menjava mullant-hi pa pagès i de vegades també hi menjaven una talladeta de formatge, se seien a dinar o berenar davall d'una figuera quan anaven a fer feina al camp.
















Ingredients per a 3 o 4 persones:
1 cogombre
4 tomàtigues de pera ben madures
3 pebres tendres verds
1 ceba blanca petita
1 tasso i mig d'aigua (300 o 350 ml)
1 tassó de gel picat
3 o 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 o 2 cullerades de postre de sal
1 cullerda de postre de vinagre
3 o 4 llesques de pa pagès
3 o 4 tallades de formatge mahonès semicurat

Preparació:

1.- Dins la picadora posam les tomàtigues pelades i tallades a trossos, el cogombre pelat i tallat a rodanxes, els pebres sense llavors i tallats a bossins, la ceba pelada i a trossos, l'oli, la sal, el vinagre, l'aigua i el gel i se pica ben fi.

2.- La mescla picada se fa passar per un colador remenant amb una massa de morter, perquè quedi ben fina.

3.- Se serveix amb glaçons de gel , daus de formatge mahonès i crostons de pa pagès torrats (Per fer els crostons: les llesques de pa se tallen a daus i s'enfornen sobre una llauna de forn a 100ºC fins que tornen daurats i en estar fets se deixen refredar abans de servir)

Va molt bé pels dies d'estiu tan calorosos, que no tens gana però que tot el temps beuries. Bon profit...!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari