Pàgines

31 marzo 2010

ESPIRALS DE PASTA FRESCA AL PESTO (IES Binissalem)


















Ingredients:

Pasta fresca
100g farina italiana 00
1 ou mitjà

Per bullir la pasta
aigua mineral a rompre
sal
1 fulla Llorer
2 alls
8 boles pebre bo
1 polsi de nou Moscada ratllada
5 claus d'olor (Clavo)
Oli d'oliva

Per la salsa Pesto
50g ametlles pelades torrades salades
50g ametlles pelades crues
Alfabreguera (millor si és fresca)
Julivert (millor si és fresc)
all sec
oli d'oliva
Formatge Parmesà ratllat



Preparació:

Pasta Fresca
1.- Dins un ribell posam la farina.
2.- Farem un clot a la farina, hi tirarem l'ou.
3.- R emanarem amb una espàtula fins que la pasta comenci a lligar.
4.-Pastarem fins que la massa se desferri de les mans.
5.- Seguirem pastant (doblegar i aplanar amb la palma de les mans) però ara pastarem sobre una superfície fina (marbre...) untada de farina fins que quedi una massa llisa.
6.- I seguirem pastant fins que en ficar un dit dins la massa aquesta torni pujar i sigui prou blana.
7.- Farem una bola i la deixarem reposar durant una hora embolicada amb film transparent perquè no se ressequi.
8.- Una vegada ha reposat ja se poden fer les diferents formes, si tens una màquina pots fer fussilli (espirals), spaghetti, ...etc
9.- Sinó pots donar forma a la pasta amb les mans fent bolletes petites del tamany d'un pèsol i després aplanar-les i pessigar com a la figura a fi que quedi com una copinya.
10.- També pots fer fettuccini (tallarines, burballes) aplanant la pasta molt fina i després enrodillant-la i amb un ganivet molt ben esmolat anar tallant rodanxes que quedaran com tires llargues i fines de burballes.


Per bullir la pasta
1.- Dins una olla hi posam aigua mineral a bastament. Un raig d'oli d'oliva, el llorer, els alls estafaiats, les boles de pebre bo, el polsi de nou Moscada ratllada i els claus d'olor (Clavo) i ho posam a bullir.
2.- En bullir hi tiram la sal i la pasta i ho deixam coure uns 10-12min fins que estigui al dente (ni molt blana, ni molt dura)
3.- Una vegada cuita colam la pasta i la passam per aigua freda si és possible per deixar-la solta i que no se passi el punt degut a la seva mateixa escalfor.



Per la salsa Pesto
1.- Picam les ametlles pelades torrades salades i les ametlles pelades crues.
2.- Dins un morter hi posam l'Alfabreguera, el Julivert i l'all i ho picam bé, afegim oli d'oliva i sal al gust.
3.- Ho mesclam amb la pasta i adornam el plat amb formatge Parmesà ratllat i unes olives negres a rodanxes. I a menjar s'ha dit...!!!


nyam, nyam, nyam...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari