Ingredients:
1 llom de porc sense en dos trossos
sal
pebre bo
mel
oli d'oliva
1 ceba blanca grossa
2 llaunes de pinya tropical
una grapada de prunes seques sense pinyol
una grapada d'albercocs secs
aprox. 400 ml suc de taronja
3 o 4 cullerades soperes de sucre
patata o patató per acompanyar
Preparació:
1.- Feim un parell de talls superficials per les dues cares del llom de 2cm de gruix i 1cm de profunditat.
2.- Ho salam i posam pebre bo per tot i dins els talls.
3.- Untam tot el llom de mel i també dins els talls.
4.- El sofregim en una pella en poc oli d'oliva per aconseguir que quedi daurat.
5.- Dins una greixonera de fang hi posam una capa al fons de rodanxes de ceba.
6.- A sobre la ceba hi col·locam les rodanxes de pinya i a sobre els dos trossos de llom.
7.- Afegim per tot les prunes i albercocs.
8.- Ho regam tot amb la taronjada i espolsam de sucre. Ha de quedar cobert fins a la meitat.
9.- Damunt de tot hi posam dues rodanxes de taronja. Ho tapam amb paper d'alumini.
10.- Ho posam dins el forn ben calent a 180-210 ºC fins que comença a bullir el suc i ho deixam coure tapat prop d'una hora o hora i mitja.
11.- En haver passat aquest temps llevam el paper d'alumini i ho deixam rostir una hora més fins que la carn es cuita, en pinxar no surt suc.
12.- També amb un termòmetre de rostits, se pot comprovar que la temperatura de dins la carn sigui de uns 80ºC
13.- Una vegada cuita se posa dins una safata, acompanyada de les rodanxes de pinya i taronja més senceres i de la fruita més sencera.
14.- La resta de fruita se passa pel xino amb el suc necessari per fer una salsa per acompanyar, que se serveix calenta a part en una salsera.
15.- També s'acompanya amb les patates fregides prèviament.
Bon profit..!!!
Va ser deliciós i la carn molt tendre. Encara que el llom sempre és una mica sec i li cal la salsa sense falta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari