Pàgines

17 agosto 2014

CUPCAKES DE LLIMONA I DE FRAULA




Ingredients (36 unitats):

Per les Magdalenes
6 Ous
400g Sucre (massa dels ous)
300g Farina fluixa
1 sobre Sucre de Vainilla (5g)
1 sobre Llevadura química El Canario o Royal
250 ml Oli d'oliva
100 ml Llet semidesnatada

Per el Topping o Glacejat
1 sobre de preparat comercial  de Gelatina de Llimona o  de Fraula
500g Sucre
250 ml Aigua mineral
Corets o Confeti de sucre

Per el Farçit
Melmelada Casolana de Llimona i de Fraula
(veure receptes en aquest blog)
http://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2010/06/melmelada-de-fraules-maduixes.html

Preparació:

Per les Magdalenes
1.- Mesurar tots els ingredients abans de res i pesar el ous per saber la quantitat de sucre necessària.
2.- A la farina que hem pesat  hi afegirem la llevadura química i mesclarem bé amb una cullera.
3.- Al sucre que hem pesat hi afegirem el sucre de vainilla i mesclarem bé amb una cullera.
2.- Separar la clara i el rovell d'ou dins un bol petit i un bol més gros.
3.- Dins el bol gros mesclarem els rovells i  el sucre amb la vainilla,  usarem una batedora de varetes fins que torni blanquinós, hi afegirem l'oli d'oliva i la llet i mesclarem bé amb la batedora.
4.- Porgarem la farina amb la llevadura a fi d'evitar grums sobre la mescla anterior i la incorporarem a poc a poc i sense deixar de batre amb la batedora.
5.- Batrem les clares a punt de neu dins el bol petit  i finalment les incorporarem de forma suau amb una espàtula fins que quedi una massa viscosa.
6.- En llaunes especial per magdalenes hi col·locarem les càpsules de paper per fer magdalenes i les omplirem 2/3 parts amb la massa.
7.- Enfornarem  les magdalenes amb el forn prèviament calent a 180ºC durant uns 10-12 min

Per el Topping o Glacejat
8.- En un bol posarem el preparat de de gelatina i la meitat d'aigua fresca (125 ml) i remenarem i ho reservarem per més tard.
9.- En un cassó posarem  l'altra meitat de l'aigua (125 ml) i el sucre i ho courem per fer un almívar fins a 115ºC-120ºC
10.- En el bol que teniem reservat sense deixar de batre amb una batedora elèctrica hi afegirem aquest almívar en calent i batrem fins que refredi  posant  el bol a bany maria dins aigua amb gel fins que surti una especia de merenga clara i de color pàl·lid rosa o llimona  segons el cas.
11.- Posam aquesta mescla dins una manega pastissera i reservam dins la gelera. Te convé tancar la manega a dalt i a baix amb una gafa o pinça de cuina per no vessar el contingut.

Per el Farçit i el Decorat
12.- Una vegada que hem tret les magdalenes del forn i han refredat amb un tallador (per treure el cor de les pomes) farem un forat el mig de cada magdalena i l'omplirem amb melmelada de fraula o de llimona segons el cas.
13.- Amb el glacejat de la manega pastissera taparem cada magdalena començant per les voreres fisn al centre posant poca quantitat perquè no vessi i deixam que s'assenti i finalment posam els corets o confeti de sucre a sobre cada magdalena.
14.- Per acabar deixarem  les cup-cakes dins la gelera fins que el glaçejat torna una mica fort. I a disfrutar d'aquest dolç....!!!!







No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari