Pàgines

22 julio 2015

PASTA QUEBRADA O BRISA




Ingredients Pasta Quebrada o Brisa dolça o salada:

325 g farina fluixa o de rebosteria
un polsinet de sal o 30 g sucre
125 g de mantega (mantequilla) 
30 ml d'oli d'oliva
30 ml d'aigua
1 vermell d'ou

Preparació Pasta Quebrada o Brisa:

Dins un ribell posam la mantega a punt de pomada, l'oli, el sucre o la sal segon el cas  a continuació l'aigua i el vermell d'ou  finalment anam posant la farina que se beu ho mesclam bé fins que quedi homogènia NO s'ha de pastar. 

Se posa dins un pedaç de fil i se deixa reposar uns 20 minuts dins la gelera. 

Passat aquest temps ja se pot aprimar sobre un paper vegetal i deixar a punt per posar dins el motllo desmuntable d'uns 25 cm de diàmetre. 

Dins el motllo hi estendrem la pasta quebrada, pots fer servir paper vegetal entre la pasta i el motllo així si omples massa el pastís  no te vessarà el farcit. Si no, no cal fer servir paper vegetal, pots estendre directament la pasta sobre el motllo fent servir un corró o el mateix paper vegetal  i no cal untar el motlle si és antiadherent ja que la pasta ja és greixosa. La pasta que sobra si t'en sobra per les voreres la pots tallar amb el mateix corró.  I la deixes dins la gelera mentre preparam el farcit. 

No cal coure la pasta quebrada abans si el farcit és líquid i necessita cocció,  ja que si ho féssim se banyaria el fons i al tornar coure amb el farcit dins se socorreria la pasta de sobre, i no volem que la pasta quebrada se cremi o quedi humida. Sols se cou la pasta  quebrada si el farcit que hi poses no s'ha de coure, per exemple tartes de crema i fruita que  per damunt com a molt s'hagin de gratinar un minuts.  En aquest últim cas el couriem al forn amb un paper d'alumini dins i un grapat de cigrons o bé unes pedretes que pots trobar a qualsevol comerç especialitzat en articles culinaris o de rebosteria. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari