Pàgines

10 abril 2016

GRATINAT DE PATATA AMB "LACÓN" (Hermanos TORRES)










Ingredients: 
4 patates
100 g lacón
150 ml nata 18%MG
50 g formatge ratllat
sal
pebre bo
pebre bord dolç
pebre bord coent
oli d'oliva
margarina

Preparació:
1.- Pelam les patates i les rentam. Tallam les patates a rodanxes fines sense posar-les en remull perquè volem fer servir el midó que tenen per lligar la salsa.
2.- Untan amb un pinzell de silicona un recipient Pirex amb un poc oli d'oliva.
3.- Posam un sostre de rodanxes de patata posam un poc de sal, pebre bó, pebre bord dolç i pebre bord coent i un raig de nata, a sobre posam tires del lacón, i així anam fent sostres amb el mateix ordre dels ingredients.
4.- Acabam amb un sostre de patata i nata. Afegim el formatge ratllat per damunt de tot i unes bolletes de margarina.
5.- Enfornam amb el forn calent a 180 ºC durant 40-45 min
6.- En estar ho treim del forn i ho deixam reposar un poc perquè refredi una mica i sigui més bo de tallar i servir  i ja està a punt.


03 abril 2016

TAGLIATELLE CARBONARA (de pasta fresca casolana i salsa Carbonara original)



Ingredients per 1 o 2 ració:

Per bullir la pasta
100-150g Tagliatelle de pasta fresca
1 fulla llorer
1 all
clau en gra (clavo)
nou moscada
pebre bo en gra
sal
oli d'oliva

Per la salsa Carbonara
1 ou
50 g formatge Parmesano ratllat
75 g bacó
1 all
sal
pebre bo
oli d'oliva

Preparació:

1.- Per bullir la pasta posarem abundant aigua  (3-4 litres) al foc amb una cullerada de sal, un raig d'oli d'oliva, un all estafaiat, una fulla de llorer, un polsi de nou moscada, uns grans de pebre bo i uns grans de clau.
2.- En començar a bullir l'aigua hi tiram la pasta que tenim estesa assecant-se. Coure uns 8-10 minuts a foc moderat-fort, fins que estigui al dent. En estar la colarem i reservarem.
3.- Mentre batrem l'ou i afegirem el formatge ratllat, sal i pebre bo i seguirem batent fins tenir una mescla homogènia.
4.-Al final posarem un raig d'oli d'oliva dins una paella i sofregirem el bacó i l'all tallat en làmines fines fins que estiguin un poquet daurats.
5.- Hi afegim la pasta acabada de bullir i sofregirem un poc, volta i volta, apagarem el foc i afegirem la salsa i remenarem, així l'ou se courà  un poc, sense coagular, sols amb la calentor de la pasta.
6.- Així ja està llesta i ja se pot servir. Bon Profit...!!!.


TAGLIATELLE DE PASTA FRESCA - Burballes de pasta fresca





Ingredients per 1 ració: 
100 g farina 00
1 ou categoria L (63-73 g)
sal

Preparació: 
1.- Preparar els ingredients i els utensilis. Pesar la farina. Agafar  1 ou a temperatura ambient.
2.- Fem un caramull amb la farina sobre una superfície de fusta o marbre , hi fem un clot i dins hi posam un polsi de sal i l'ou.
3.- Mesclam posant farina de les voreres cap al centre amb una cullera, quan estigui prou mesclat amb la cullera , ho pastarem bé amb les mans espitjant la pasta sobre la superfície amb la palma de la mà fins que la pasta queda homogènia i elàstica.
4.- Embolicam la pasta en film transparent i la deixam reposar uns 30 min dins la gelera.
5.- Posam farina sobre la superfície de feina i aplanarem la meitat de la pasta de forma manual amb  amb un corro (rodillo) fins que te quedi el més prim possible 2 o 3 mm com a molt. Posa farina sobre la pasta a fi que el corro no s'hi aferri.
6.- Quan la pasta estigui ben prima posa-hi per damunt més farina i plega en tres o quatre plecs per fer més fàcil tallar les burballes. Taller rodanxes de la pasta plegada de devers 4 o 5 mm , desplegar i anar penjant a un assecador de pasta (jo he fet servir un suport metàl·lic per a cupcakes).
7.- Deixar assecar fins l'hora de coure.














GALLETES DE TE I MERENGUES



Ingredients: 

Galletes de Te
750g farina fluixa
600g mantega (mantequilla)
190 g sucre en pols
2 vermells d'ou
sucre de vainilla
sucre en pols per decorar
xocolata negra fondant
cireres vermelles en almivar

Merengues
120 g sucre en pols
2 blanc d'ou
2 cullerades de cafè de farina de blat fina (Maizena)

Preparació: 

Galletes de Te
Dins un ribell posarem la mantequilla a punt de pomada si cal treu-la de la gelera uns minuts abans perquè adopti la temperatura adequada. Hi afegirem el sucre en pols i el sucre de vainilla porgats i ho mesclarem ben bé. Afegirem el vermell d'ou i ho mesclarem fins que quedi uniforme.
Finalment afegirem la farina a poc a poc  porgant cada vegada a fi d'evitar que se formin grums i quedi ben homogènia.
Posarem la preparació dins una manega de pastisseria i sobre un paper vegetal o sobre una llauna anirem formant les figures allargades, redones o amb forma d'aro..etc. Abans d'enfornar les decoraem amb cireres confitades verrdes i vermelles o bé amb els  fruits secs que vulguis.
Les enfornam a 180 ºC durant uns 15 minuts  i 5 minuts a 200 ºC
Les deixarem refredar abans de banyar amb xocolata fondant  negre o blanc  (mínim  70% cacau) que haurem fus al microones a mitjana potència a intervals de 1 minut fins que s'hagi fus i les posarem sobre paper vegetal fins que el xocolata torni fort.
Si vols també pots fer servir l'aprimador i diferents figures de "corta-pastas" però en aquest cas convé que en tenir la pasta feta la desis reposar devers 30 minuts-1 hora dins la gelera embolicada dins un pedaç humit.

Merengues
Dins el ribell posam el blanc d'ou anat ben alerta que hi caigui gens de vermell perquè si no No pujarà bé. Amb una batedora de varetes les batrem a punt de neu fort.
Mesclarem el  sucre en pols i la Maizena i ho porgarem.
Sense deixar de batre anirem afegint el sucre amb la Maizena a cullerades de una en una i no n'afegirem d'altra fins que no estigui ben incorporada l'anterior.
Posarem aquest merengue dins una manega de pastisseria i sobre un paper vegetal anirem formant les figures  redones en forma de caramull.
Ho enfornarem a 65ºCdurant 4h-5h fins que siguin dures al tacte i se senti renou de buit.