Ingredients:
4 patates
100 g lacón
150 ml nata 18%MG
50 g formatge ratllat
sal
pebre bo
pebre bord dolç
pebre bord coent
oli d'oliva
margarina
Preparació:
1.- Pelam les patates i les rentam. Tallam les patates a rodanxes fines sense posar-les en remull perquè volem fer servir el midó que tenen per lligar la salsa.
2.- Untan amb un pinzell de silicona un recipient Pirex amb un poc oli d'oliva.
3.- Posam un sostre de rodanxes de patata posam un poc de sal, pebre bó, pebre bord dolç i pebre bord coent i un raig de nata, a sobre posam tires del lacón, i així anam fent sostres amb el mateix ordre dels ingredients.
4.- Acabam amb un sostre de patata i nata. Afegim el formatge ratllat per damunt de tot i unes bolletes de margarina.
5.- Enfornam amb el forn calent a 180 ºC durant 40-45 min
6.- En estar ho treim del forn i ho deixam reposar un poc perquè refredi una mica i sigui més bo de tallar i servir i ja està a punt.