Ingredients per a 4 racions:
12 làmines de lassanya pre-cuinada o de pasta fresca
400 g carn vedella capolada
200 g espinacs
50 g pistatxo
100 g foie d'ànec potser també paté de fetge d'ànec o de porc
1 ceba blanca mitjana
500 ml llet semi desnatada
100 ml nata
farina fluixa
oli d'oliva
sal
pebre bo negre
pebre bo blanc
nou moscada
clau
formatge Parmesano ratllat
mantequilla
Preparació:
1.- Posar les làmines de lassanya en remull dins aigua calenta uns 15 minuts fins que s'afluixen , en tot cas seguir les instruccions del fabricant.
2.- Untar amb mantequilla dos recipients de vidre pirex de 20x15 cm (precaució amb els canvis bruscs de temperatura del recipient perquè se romp i alerta a banyar si està calent) i reservar
3.- En tenir les làmines llestes les posam sobre un pedaç de fil per eliminar la humitat i reservam
4.-A part bullim els espinacs, els colam bé de l'aigua , els deixam refredar i les tallam fi i reservam
5.- Capolam el pistatxo dins una bossa de plàstic amb un corró i reservam.
6.- Tallam la ceba a daus petits i reservam. Tallam el foie petit i reservam.
7.- Preparam un sofrit amb un raig d'oli d'oliva primer tiram la carn picada, després la ceba, el foie, els espinacs i finalment els pistatxo capolats.
8.- Salpebram amb al gust amb sal, pebre bo negre, clau i nou moscada i reservam.
9.- Preparam una beixamel:
- posam una cullerada de mantequilla en una pella i la fonem
- afegim una o dues cullerades de farina
- sense aturar de remenar anam afegint a poc a poc la llet i la nata
- salpebram al gust amb sal, pebre bo blanc i nou moscada
- seguim cuinant fins que s'espesa un poc no massa i se desferra de la pella i reservam
10.- Ja podem muntar la lassanya:
- posam una capa fina de beixamel al fons del recipient untat
- un sostre de làmines de pasta (en els recipients citats són dues làmines)
- un sostre del sofrit i una cullerada o dues de beixamel,
- un sostre de làmines de pasta (en els recipients citats són dues làmines)
- un sostre del sofrit i una cullerada o dues de beixamel,
- un sostre de làmines de pasta (en els recipients citats són dues làmines)
- acabam posant per damunt tota la bechamel
- posam el formatge Parmesano ratllat i 5 pilotets petits de mantequilla
11.- Amb el forn a 180 º C enfornam uns 15 o 20 minuts fins que veim que el formatge se fon i queda ben dauradet.
Bon Profit...!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari