Pàgines

01 enero 2018

ARBRE DE NADAL DE GALLETES DE CANYELLA


Ingredients per 2 arbrets o 24 galletes de diferent mida:

6 motlles en forma d'estrella de diferent mida
1 motllet petitó en forma de flor o estrella
un bastonet de pinxos
colorant alimentari en pasta de color verd
carabassa confitada  de color vermell
125 g mantequilla
135 g sucre
1 ou
300 g farina fluixa
canyella
essència de llimona o taronja

Preparació:

1.- Deixar la mantega a temperatura ambient fins que s'afluixa com si fos pomada.
2.- Mesclar la mantequilla amb el sucre amb la batedora elèctrica de varetes .
3.-Afegir l'ou i mesclar fins que queden ben incorporat. Afegir l'essència de llimona o taronja al gust sense passar-se si no amargatjarà.
4.- Porgar la farina amb la canyella dins un bol a part i afegir aquesta mescla en pols dins la mescla líquida, cullerada a cullerada sense deixar de remenar fins que queda feta la massa i és homogènia. 
5.- En aquest moment afegim mitja culleradeta de colorant verd en pasta per treballar ens posam un guants de làtex  i pastam bé la pasta fins que queda tota de color verd homogeni
5.- Deixar reposar uns 20 minuts si cal dins la gelera si és a l'estiu. Si és hiver no cal posar a la gelera, basta fer feina sobre el taulell de granit de la cuina.
6.- Formar les galletes (4 de cada mida). Fer bolles de massa i   posar-la en mig de dues varetes de fusta de 5mm  de les de manualitats  i aplanar la massa posant el corro sobre les dues varetes de fusta a fi de fer així totes les galetes  del mateix gruix. Donar forma amb motlles de tallar pasta. I amb una canyeta o palleta de refresc fer un forat al mig.
7.- Enfornar amb el forn prèviament calent a 180°C a la part d'abaix  durant 10 o 15 minuts fins que queden daurades.
8.- Deixar refredar sobre una reixeta metàl•lica i en ser fredes ja se pot muntar l'arbre. 
9.- Tallar una estrella petitona de la carabassa confitada vermella. Posar les galletes enganxades amb el bastonet de pinxos de més gran a més petita dues de cada mida (en total 12) girant les puntes perquè no quedin superposades. I se corona pinxant la flor de carabassa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari