125 g mantequilla
125 g sucre en pols
2 ous
1 vermell d'ou
Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Ingredients:
Pel rotí:
500g filet d'indiot
400g carn capolada de pollastre i d'indiot
Pebre vermell torrat
Albercocs secs
Prunes seques
Taronja confitada
Pinyons
Pebre bo blanc
Sal
1 Ceba petita
1 Porro
Per coure i fer la salsa:
1 ceba blanca
1 ceba morada
3 tomàtigues de penjar
Sal
Pebre bo
2 fulles llorer
4 alls
suc d'una taronja
suc de dues llimones
oli d'oliva
brou de pollastre
Conyac
Ingredients per 4 racions:
Per l'acompanyament:
400g mongetes rodones fines
400g bastonets de pastanagó
Per l'indiot:
3 priteres d'indiot
2 taronges
1 ceba morada
3 rodanxes de pernil salat
2 cullerots de brou de pollastre
1 xupito de Conyac
1 xupito de Cointreau
mel
sal
pebre bo
Per confitar pell taronja decoració:
50 g sucre
3 cullerades aigua mineral
Preparació:
1.- Arreglar ses mongetes i tallar en dos trossos. Bullir 5-10 min les mongetes i els bastonets de pastanagó en aigua salada . una vegada cuits passar per aigua freda per refredar i no se passin de cuit i perdin color.
2. - Tallar les pitreres a tires trempar amb sal i pebre bo. Picar la ceba. Pelar una de les taronges molt prima evitant la part blanca i tallar la pell de taroja a tires . Ratllar la pell de l'altra taronja. Sucar les dues taronges. Tallar el pernil salat a quadrets.
3.- Sofregir la pitrera d'indiot. Afegir-hi la ceba i sofregir un poc més. Afegir-hi el pernil salat. Regar amb mel i la ralladura de taronja i sofregir un poc més
4. - Afegir la taronjada i deixar arrancar el bull. Afegir-hi el Conyac i el Cointreau i deixar coure devers 1 hora a foc ben fluix. Si fa falta afegir el brou necessari entre 1 o 2 cullerots.
5.- Posar aigua al foc i fer bullir , tirar-hi dins les tires de pell de taronja escaldar per llevar l'amargor de la mica de part blanca de la pell que pugui tenir. Colar i tirar aquesta aigua. Reservar les tires de pell per confitar.
6.- Posar el sucre i les tres cullerades d'aigua mineral. Coure 5 minuts, tirar-hi les tires de pell i coure 5 minuts més.
7.- Servir l'indiot amb la seva salsa decorat amb les tires de pell de taronja confitada i acompanyat de les mongetes i els bastonets de pastenagó.