Pàgines

01 enero 2019

INDIOT AMB TARONJA

Ingredients per 4 racions:

Per l'acompanyament:
400g mongetes rodones fines
400g bastonets de pastanagó
Per l'indiot:
3 priteres d'indiot
2 taronges
1 ceba morada
3 rodanxes de pernil salat
2 cullerots de brou de pollastre
1 xupito de Conyac
1 xupito de Cointreau
mel
sal
pebre bo
Per confitar pell taronja decoració:
50 g sucre
3 cullerades aigua mineral

Preparació:
1.- Arreglar ses mongetes i tallar en dos trossos. Bullir 5-10 min les mongetes i els bastonets de pastanagó en aigua salada . una vegada cuits passar per aigua freda per refredar i no se passin de cuit i perdin color.
2. - Tallar les pitreres a tires trempar amb sal i pebre bo. Picar la ceba. Pelar una de les taronges molt prima evitant la part blanca i tallar la pell de taroja  a tires . Ratllar la pell de l'altra taronja. Sucar les dues taronges. Tallar el pernil salat a quadrets.
3.- Sofregir la pitrera d'indiot. Afegir-hi la ceba i sofregir un poc més. Afegir-hi el pernil salat.  Regar amb mel i la ralladura de taronja i sofregir un poc més 
4. - Afegir  la taronjada i deixar arrancar el bull. Afegir-hi el Conyac i el Cointreau i deixar coure devers 1 hora a foc ben fluix. Si fa falta afegir el brou necessari entre 1 o 2 cullerots.
5.- Posar aigua al foc i fer bullir , tirar-hi dins les tires de pell de taronja escaldar per llevar l'amargor de la  mica de part blanca de la pell que pugui tenir. Colar i tirar aquesta aigua. Reservar les tires de pell per confitar.
6.- Posar el sucre i les tres cullerades d'aigua mineral.  Coure 5 minuts, tirar-hi les tires de pell i coure 5 minuts més.
7.- Servir l'indiot amb la seva salsa decorat amb les tires de pell de taronja confitada i acompanyat de les mongetes i els bastonets de pastenagó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari