Pàgines

01 enero 2020

POLLASTRE ROSTIT





Ingredients (2 racions):
2 cuixes de pollastre de camp
1/2 ceba
1/2 porro
2 tomatigues de penjar
3 alls
3 fulles de llorer
2 llimones sucades
1 brot de tomillo(farigola)
1 brot de romaní
10 patates petites
sal
pebre bo
oli d'oliva
Brandy de vi de Jerez

Preparació:
1.- Netejar les cuixes de plomissó socorrant amb un flamete i sobre tot la pota que s'ha de pelar.
2.- Posar en adob el dia abans, untar de sal i prebe bó posar dins una greixonera sobre un llit de rodanxes ceba, porro, tomatiga, afegir el suc de llimona, afegir un poc d'oli , un tassó d'aigua mineral i tapar la greixonera amb paper d'alumini. 
3.-  Al hora de coure encendre el forn a 180ºC i posar la greixonera tapada  en  fred, (amb la pell de les cuixes cap adalt) durant 45 minuts
4.- Al cap d'aquest temps,  destapar i girar la cuixa amb la pell per avall i tapar de nou i deixar 45 minuts més al forn a 180ºC
5.- Al cap d'aquest temps,  tirar suc damunt i girar la cuixa amb la pell cap amunt i tapar de nou i deixar 45 minuts més al forn a 180ºC
6,- Finalment quan el pollastre és tendre, destapar i deixar rostir la pell , en veure que queda daurada treure del forn. 
7.- Passar la salsa per un colador o xino i posar dins una salsera. 
8.- Per servir acompanyar amb una amanida de mesclum de lletuga i tomatigues cherry
9.- Pelar i  tallar les patates a rodanxes de 3 mm  i posar-les en remull amb aigua ben fresca. Deixar degotar i acabar d'eixugar esteses d'una en una cada rodanxa  dins un pedaç de fil. Fregir a la fregidora elèctrica però amb l'oli més bé fred i deixar encalentir amb les patates dins, ho he fet així perquè les rodanxes se coguin i no se socorrin massa prest si la fregidora és massa potent. 
Eventualment  avui m'han sortit moltes patates sufle no ha estat premeditat (les patates estaven ben fresques i eixutes i l'oli no era calent al principi s'ha anat encalentint amb les pates dins l'oli)
10.- Servir acompanyat  de la salsa del rostit en una salsera per posar-se la salsa al gust. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari