Pàgines

01 enero 2023

TORTELLINI FARCITS DE XAMPINYONS I FORMATGE FETA


Ingredients (22 tortellini):
Pasta
100 g farina 00
1 ou
Farcit
4 xampinyons Portobello
2 xampinyons grossos
oli d'oliva
sal
pebre bo
100 g formatge Feta o Ricotta
Bullir
4 litres aigua
1 cullerada sal
1 raig d'oli d'oliva
6 clavos d'olor
12 bolles pebre bo
1 culleredeta nou moscada
2 alls esfafaiats
1 fulla llorer

Preparació: 
1.- Preparar el farcit, talkant els xampinyons a quadrets petits i sofregir amb un raig d'oli , sal i pebre bo, fins que perden l'aigua. 
2.- Capolar els xampinyons i mesclar bé amb el formatge esflorat, reservar dins la gelera
3.-Fer la pasta fent un caramull amb la farina i fer un clot on hi posarem l'ou i pastarem amb els dits fins que se desferra dels dits i quedat ben mesclada i fina.
4.- Aplanar amb un corró o millor amb una màquina per pasta fresca. 
5.- Espolsar un màrbre o tallador , fer cercles de 6  o 7 cm de diàmetre i posar una culleradeta del farcit . 
6.- Pulveritzar cada cercle amb aigua i tancar com si fos un robiol a fi que quedi ben tancat i no surti el farcit i després per donar la forma final juntar les dues puntes també banyades amb aigua. 
7.- Bullir amb abundant aigua i un raig d'oli perquè l'olla no vessi i afegir-hi espècies al gust (veure ingredients). 
8.- Tirar  la pasta quan l'aigua bull i coure entre 8 i 10 minuts. 
9.- En ser cuita treure amb una giradora mirant de no rompre cap peça. 
10.- Menjar acompanyat de la salsa que més t'agradi i que no hi falti alfabaguera i formatge parmesano regiano. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari