Pàgines

13 marzo 2023

FONDO PAELLA AMB ROBOT

Ingredients 2 racions:
Pel fondo fet amb robot
100g trossets pollastre sense os
100g llomillo porc
2 sèpies netes
12 rodanxes de calamar 
200g gamba pelada
50g pèssols
100g mongetes verdes
3 cullerades ceba a quadrets 
1 all picat
2 cullerades salsa tomàtiga
sal
pebre bo
oli d'oliva
500-700 ml brou o aigua mineral
Per fer l'arròs fet amb paella
4 tasses de cafè/cortado d'arròs SOS o redó o bomba. 
oli d'oliva per sofregir els grans d'arròs
prebe vermell torrat a tires per decorar
safrà
Per acompanyar
Llimona 
Pebre verd
Ravanets tendres

Preparació:

Pel fondo fet amb robot
1.- Primer trempam la carn amb sal i pebre bo al gust i sofregim 7min/130°C/vel1 
2.- Afegim la ceba  a quadrets  i l'all picat i sofregim 2min/130°C/vel1 
3.- Afegim el calamar i la sèpia i sofregim 2min/130°C/vel1 
4.- Afegim les mongetes verdes i sofregim 2min/130°C/vel1 
5.- Finalment afegim els  pèssols, les gambes i la salsa tomàtiga i 
sofregim 1min/130°C/vel1 
6.- Afegim el brou o l'aigua mineral i deixam coure marxa enrera 15 min/100°C/vel1 

Per fer l'arròs fet amb paella
7.- Amb una mica d'oli sofregim l'arròs fins que quedi una mica opac i alguns grans  daurats,  (l'arròs l' haurem porgat per eliminar miques d'arròs o restes de midò ) 
8.- Anirem afegint la major part del brou i  tites les tallades i ho deixarem evaporar a foc fort i de tan en tant remanar sense remolcar, afegir el safrà dissolt en brou si era en pols, si eren brins de safrà s'han d'embolicar dins un paper de forn i encalentir vora el foc per torrar lleugerament i així poder picar el bolic de paper amb una cullera per aconseguir safrà en pols que afegirem dissolt en brou. 
9.-Si cal afegir més brou funs que l'arròs està a punt i decorar amb pebre vermell i en estar cuit l'arròs tapar amb pedaç fi o paper cuina i deixar estivar uns minuts abans de servir. Posar a taula un plat amb llimona, i pebre verd blanc  tendre (estiu) o tambè ravanets tendres(hivern) encara que actualment a qualsevol època de l'any trobes les dues coses. 




05 marzo 2023

LLOM AMB BOLETS AMB ROBOT

Ingredients:
575 g de bistecs gruixats cap llom
150 g bolets (girgoles, shimeji blanc i negre)
275 g xampinyons
3 cullerades ceba quadrets
1all picat
1 tomàtiga de ramellet
1 cullerot de brou
sal
pebre bo
oli d'oliva

Preparació:
1.- Tallar els bistecs a quadrets i trempar amb sal i pe brebo sofregir dins una paella amb un raig d'oli i reservar. 
2.- Rentar i tallar els bolets a quadrets i sofregir dins una paella amb un raig d'oli i reservar.
3.- Posar la ceba i l'all dins el vas amb un raig d'oli i sofregir 5min/130°C/vel1 afegir la tomàtiga tallada en 6 trossets i sofregir 2min/130°C/vel1. 
4.- Ara picar 20seg/vel7 i afegir la carn i un cullerot de brou i coure marxa enrera 20 min/100°C/vel1 , finalment afegir els bolets i coure marxa enrera 5 min/100°C/vel1. 
5.- Servir calent i ja se pot disfrutar...!!!

01 marzo 2023

PASTISSETS DE FRUITA VERMELLA

Ingredients 12 pastissets:
4 làmines de pasta filo (cada una tallada en 9 quadrets de 12cm costat)
500g fraules
225g arandans
1 ou
250 g brossat
100g sucre
vainilla 
mel
mantequilla


PASTISSETS DE MOZZARELLA I SERRANO

Ingredients 6 pastissets:
2 làmines de pasta filo (cada una tallada en 9 quadrets de 12cm costat)
125g mozzarella
150g quadrets serrano
100g formatge emmental ratllat
mantequilla
orenga

PASTISSETS DE PASTA CROQUETA

Ingredients 9 pastissets:
3 làmines de pasta filo (cada una tallada en 9 quadrets de 12cm costat)
500g Pasta croqueta
Ou batut
Pa ratllat
30g Sobrassada
Mantequilla
30g Pernil salat