Pàgines

13 marzo 2023

FONDO PAELLA AMB ROBOT

Ingredients 2 racions:
Pel fondo fet amb robot
100g trossets pollastre sense os
100g llomillo porc
2 sèpies netes
12 rodanxes de calamar 
200g gamba pelada
50g pèssols
100g mongetes verdes
3 cullerades ceba a quadrets 
1 all picat
2 cullerades salsa tomàtiga
sal
pebre bo
oli d'oliva
500-700 ml brou o aigua mineral
Per fer l'arròs fet amb paella
4 tasses de cafè/cortado d'arròs SOS o redó o bomba. 
oli d'oliva per sofregir els grans d'arròs
prebe vermell torrat a tires per decorar
safrà
Per acompanyar
Llimona 
Pebre verd
Ravanets tendres

Preparació:

Pel fondo fet amb robot
1.- Primer trempam la carn amb sal i pebre bo al gust i sofregim 7min/130°C/vel1 
2.- Afegim la ceba  a quadrets  i l'all picat i sofregim 2min/130°C/vel1 
3.- Afegim el calamar i la sèpia i sofregim 2min/130°C/vel1 
4.- Afegim les mongetes verdes i sofregim 2min/130°C/vel1 
5.- Finalment afegim els  pèssols, les gambes i la salsa tomàtiga i 
sofregim 1min/130°C/vel1 
6.- Afegim el brou o l'aigua mineral i deixam coure marxa enrera 15 min/100°C/vel1 

Per fer l'arròs fet amb paella
7.- Amb una mica d'oli sofregim l'arròs fins que quedi una mica opac i alguns grans  daurats,  (l'arròs l' haurem porgat per eliminar miques d'arròs o restes de midò ) 
8.- Anirem afegint la major part del brou i  tites les tallades i ho deixarem evaporar a foc fort i de tan en tant remanar sense remolcar, afegir el safrà dissolt en brou si era en pols, si eren brins de safrà s'han d'embolicar dins un paper de forn i encalentir vora el foc per torrar lleugerament i així poder picar el bolic de paper amb una cullera per aconseguir safrà en pols que afegirem dissolt en brou. 
9.-Si cal afegir més brou funs que l'arròs està a punt i decorar amb pebre vermell i en estar cuit l'arròs tapar amb pedaç fi o paper cuina i deixar estivar uns minuts abans de servir. Posar a taula un plat amb llimona, i pebre verd blanc  tendre (estiu) o tambè ravanets tendres(hivern) encara que actualment a qualsevol època de l'any trobes les dues coses. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari