Pàgines

21 octubre 2023

MELMELADA DE GÍNJOLS I NABIUS

Ingredients:
445g Gínjols 
85g Nabius 
525 g sucre
1 culleredeta de canyella en pols
60 ml aigua mineral 
Preparació: 
1- Esterilitzar els pots rentant al rentaplars amb un programa de 70°C. En estar nets i eixuts posar trwbucats sibre un pedaç de fil de cotó. 
2- Rentar la fruita i tallar a trossets el gínjols i deixar sencers els nabius. 
3- Posar dins una olla o cassola i posar el sucre per damunt i deixar macerar un parell d'hores. 
4- Afegir l'aigua i la canyella i posar a foc mitjà i deixar coure uns 30 minuts anant alerta que no vessi. 
5- Deixar refredar un poc i passar pel xino o colador .
6- Tornar a posar al foc i coure  devers 30 minuts més. 
7- Tenir preparats un cercles de paper vegetal del tamany de la boca del pot i banyats amb esoerit de cuina o ron o aiguardent. 
8-  En calent omplir els pots, posar  a sobre els discs de paper banyat amb esperit de cuinar, ron o aiguardent tapar i deixar els pots cap abaix fins que refredin.
9- Finalment etiquetar i  ja se pot menjar o bé guardar al rebost devers 1 o 2 mesos per seguretat encara que pot estar més temps. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari