445g Gínjols
85g Nabius
525 g sucre
1 culleredeta de canyella en pols
60 ml aigua mineral
Preparació:
1- Esterilitzar els pots rentant al rentaplars amb un programa de 70°C. En estar nets i eixuts posar trwbucats sibre un pedaç de fil de cotó.
2- Rentar la fruita i tallar a trossets el gínjols i deixar sencers els nabius.
3- Posar dins una olla o cassola i posar el sucre per damunt i deixar macerar un parell d'hores.
4- Afegir l'aigua i la canyella i posar a foc mitjà i deixar coure uns 30 minuts anant alerta que no vessi.
5- Deixar refredar un poc i passar pel xino o colador .
6- Tornar a posar al foc i coure devers 30 minuts més.
7- Tenir preparats un cercles de paper vegetal del tamany de la boca del pot i banyats amb esoerit de cuina o ron o aiguardent.
8- En calent omplir els pots, posar a sobre els discs de paper banyat amb esperit de cuinar, ron o aiguardent tapar i deixar els pots cap abaix fins que refredin.
9- Finalment etiquetar i ja se pot menjar o bé guardar al rebost devers 1 o 2 mesos per seguretat encara que pot estar més temps.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari