Pàgines

21 abril 2024

COCA MINUTERA

Ingredients:
4 ous XL 
150 g farina força o fluixa
300 g sucre
vainilla
mantequilla i farina per untar el motllo

"PAVO" AMB BOLETS

Ingredients:
5 filets de pitrera "pavo" a tires
250 g mix de bolets (Xampinyon portobello, Girgoles i Shimeji
40 ml salsa tomàtiga
1 ceba blanca a quadrets
sal
pebre bo
all a quadrets
llorer
Martini blanc

COCA DE QUARTO


Ingredients:
134g de sucre,
89 g de farina de força
4 ous
33 ml de suc de taronja
sucre en pols per decorar
saïm i farina per untar el motlo

03 abril 2024

TARTA PRIMAVERA DE FRESES I "ARANDANOS"

Ingredients:
1 làmina pasta de fulls o 1 paquet de pasta filo (els fulls  de pasta filo s'han d'untar de mantequilla o oli )
12 làmines gelatina
500 ml aigua mineral
3 cullerades soperes de sucre
250g freses
100g "arandanos"
200-300 g crema "pastelera"
Aroma de vainilla  o de  taronja o de fresa
Preparació:
1- Coure la làmina de pasta de fulls dins un motllo quadrat  sobre  paper de fornamb el for calent a 200°C durant uns 12 minuts . Picar amb una forqueta el fo s perquè no s'infli.
2- Per preparar la gelatina , posar les làmines de gelatina en remull amb aigua mineral durant 5 minuts. 
3- Posar a encalentir a foc suau l'aigua amb el sucre fins que se dissol i reservar. 
4- Rentar, degotar o aixuga  i tallar la fruita. 
5- Posar la crema pastelera sobre la pasta de fulls quan ja estigui freda i escampar-la bé. 
6- Col•locar la fruita de forma decorativa. 
7- Posar de nou l'aigua amb sucre al foc i afegir-hi les làmines de gelatina a les que haurem eliminat l'excés d'aigua estrenyent -les amb les mans i deixar al foc remenant fins que se fonen sense bullir en agafar el bull cal retirar del  foc. posar-hi aroma de vainilla o de taronja o de fresa al gust.
8-  Deixar refredar un poc la gelatina i quan comença a tornar espesa escampar per damunt la fruita ràpidament. 
9- Al hivern es pot deixar fora de la gelera fins hora de servir, a l'estiu cal posar a la gelera fins a l'hora de servir.