Ingredients 2 o 3 racions:
Per a les pilotes
-500g carn pollastre capolada
-farina per enfarinoar (Normal:Farina fluixa, Sense gluten:Farina arròs, Light:Farina Integral)
- 1 ou
- 2 alls capolats
-julivert
-moraduix
-oregan
-farigola
-alfabaguera
-1 cullerada de pa ratllat (blanc, o sense gluten o integral)
- sal
- pebre bo
- nou moscada
- 4 alls estafaiats sense pelar
- 2 fulles de llorer
Per a la salsa
1 ceba blanca capolada
60 g pebre vermell torrat i capolat
155 g tomàtiga fregida en conserva
150- 200 ml aigua mineral o 1 cullerot de brou de pollastre.
2 alls capolats
1 fulla llorer
sal
pebre bo
oli d'oliva
Preparació:
1-Dins un ribell o bol hi posam la carn capolada, els alls capolats i les herbes al gust capolades (julivert, moraduix, orenga, farigola i alfabaguera), l'ou, el pa ratllat, sal, pebre bo i nou moscada. 2- Ho pastam bé i feim bolles que passarem per farina.
3- Fregirem amb oli d'oliva abundant perquè quedin daurades. També si ho vols light en lloc de fregir pots donar un bull a les pilotes en aigua amb sal.
4- Les col•locarem dins una greixonera de fang juntament amb les dues fulles de llorer i els 4 alls.
5- A part prepararem una salsa de pebre vermell i tomàtiga. Dins una pella amb un bon raig d'oli i sofregirem a foc suau la ceba capolada fins que s'afluixa. Afegirem sal, pebre bo i llorer. Després hi afegirem el pebre vermell capolat que courem uns minuts. I finalment hi afegirem la tomàtiga que courem també uns minuts. Per acabar hi afegirem l'aigua o el brou i ho deixarem coure entre 5 i 10 minuts.
6- Una vegada tenim la salsa feta , la passarem per un colador ajudant-nos amb una massa de morter i ja l'abocarem dins la greixonera amb les pilotes i sacsaren la greixonera perquè totes les pilotes quedin ben banyades de salsa.
7- Posarem la greixonera tapada amb paper d'alumini o tapadora de forn dins el forn prèviament calent a 180°C Durant uns 15 o 20 minuts i finalment destapam i deixam coure uns 5 minuts més.
8- Es serveixen ben calentes acompanyades de patata fregida.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari