Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
▼
31 diciembre 2024
GROGILLO DE LLUÇ AMB SÈPIA, CALAMAR I GAMBES (Safrà)
Ingredients 3 racions:
5 filets de lluç (400 g)
300 g gambes pelades
400 g calamarins nets
100 g sèpia
1 ceba blanca grossa capolada
4 tomàtigues de penjar capolades (sense llavors ni pell)
50 g pinyons torrats
150 g pèssols (opcional)
2 dosis brins safrà
Vermout Blanc (Martini)
300ml aigua mineral
sal
picada
2 dosis brins safrà
25 g pinyons torrats
25 g ametlles torrades
3 alls
julivert
sal
POP A LA GALLEGA
Ingredients:
Pop bullit a rodanxes fines
Pebre bord coent o dolç (opcional)
Cristalls de sal
Oli d'oliva
MENÚ SOPAR NIT DE CAP D'ANY
Taula parada
Pop a la gallega
Grogillo de lluç amb sèpia, calamar i gambes (Safrà)
Postres
Rem i Campanades
Xocolata i Panetone
25 diciembre 2024
ROSTIT DE PAVO O INDIOT
Ingredients 2 racions:
1 cuixa de pavo amb els darreres
1 ceba blanca
3 tomàtigues de penjar
3 alls
2 fulles llorer
el suc d'1 llimona
el suc d'1 taronja
sal
pebre bo
oli d'oliva
coñac
PAELLA CEGA DE MARISC
Ingredients 3 racions:
Fondo
100g calamarins nets a rodanxes
100g gamba pelada
100g llagostins pelats
100g sèpia neta a daus
1 ceba blanca
2 tomàtiques de penjar grosses
100g mongetes verdes
500g pessols
Pebre vermell torrat
sal
brou carn o aigua mineral
Rossegar arròs
3 tasses de cafè d'arròs
1 cullerada saïm o oli d'oliva
Paella
Safrà
Pebre vermell torrat
Fondo
MENÚ DINAR DE NADAL
Taula Parada
1r Plat- Paella Cega de Marisc
2n Plat- Pavo Rostit amb Patata, Pastanagó i Esparrecs Air Friyer
Postres- Gelat de Menta amb Xocolata i After Eight
24 diciembre 2024
ENSALADILLA DE GAMBES I TONYINA
Ingredients:
200g Patata bullida a quadrets,
200g Pastanagó bullit a quadrets
150g Mongetes verdes a quadrets
50g Péssols bullits
Pebre vermell torrat
Tàperes
140g Tonyina en oli d'oliva
100g Gambes pelades bullides
Mahonesa light
Olives farcides d'anxova per decorar
Pebre vermell torrat per decorar
MENÚ SOPAR NIT DE NADAL
Taula parada
1r Plat- Ensaladilla i Flors d'arròs
2n Plat- Llagostins amb Air Fryer
3r Plat- Gambes al all