Pàgines

13 febrero 2011

PAELLA MIXTA PROVA ("Pinche" na Catalina Torrens)


Paella de prova preparada amb Na Catalina Torrens com a "pinche" per calcular pressupost per la que hem de fer per un  dinar de Professorat de 30 persones al IES Binissalem

Ingredients (per  3-5 persones):
PRESUPOST: aprox 4-6 euros per persona
300-500g arròs Bomba
safrà al gust
1 ceba grossa
2 tomàtigues de ramellet ben  grosses
125g mongeta rodona
125g mongeta plana
100g xampinyons
3 carxofes
350 g calamar nacional
6 gambes grosses
6 musclos grossos
1/2 darreres de pollastre
1/2 darreres de conill
100g costelleta de porc
1/2 llomillo de porc
180g llomillo de pollastre
175g magre de porc
1 pebre vermell torrat
4 brots de julivert
2 alls
2 llimones
1 pebre tendre
12 ravanets
oli d'oliva
saïm de porc
aigua mineral
sal
pebre bo


PORCELLA ROSTIDA AMB PATATÓ





Ingredients per a 6 o 8 persones: 

1 porcella d'aproximadament 4 o 5 kg 
750 ml d'oli d'oliva
4 alls
1 pastanagó petit
2 cebes blanques
100 ml Conyac o Brandy
100 ml suc de llimona
sal 
saïm
pebre bo blanc i negre mesclats
1 o 2 kg patató

Preparació: 

PorcellaPosar sa porcelleta en adob al menys 24 h abans de rostir. Untam sa porcella amb sal i pebre bó. 
Feim una espècia de betum amb els alls picats amb el morter, un poc més de sal i pebre bo, amb l'oli, el brandy o conyac i el suc de llimona i untam la porcella per tot. 
Posam dins una rostidora de fang rectangular el suc sobrant,  la ceba tallada a làmines, el pastanagó tallat a rodanxes i la porcella amb la corna per amunt. 
Abans d'enfornar untarem la corna amb saïm per aconseguir una corna cruixent. 
La courem a la part d'abaix del forn amb el foc d'adalt i d'abaix en marxa a 150ºC durant al menys una hora i mitja fins que veim que la carn sigui tendre i la corna ben cruixent( perquè quedi bne cruixent la corna no pot quedar en remull dins el suc durant la cocció. De tan en tant amb un manat de julivert o cullera se rega per damunt amb el suc del fons de la rostidora. 
Se serveix acompanyada de patató fregit i amanida de lletuga, tomàtiga i ceba blanca,.

Patató
Se trien els patatons redonets i tots del mateix tamany ni massa grossos ni molt petitons. Se pelen,  se renten,  s'eixugen amb un pedaç de fil , se salen i se deixen degotar dins un colador perquè amollin aigua. 
Se posa abundant oli d'oliva al foc amb una cullerada de saïm, en esser calent s'hi tira el patató i se couen uns minuts a foc fort i després se posen a foc fluix i s'hi afegeix un cullerot de brou o d'aigua (això és per alentir la cocció i fa que se coguin bé per dins, que quedin fluixos per dins).   Quan aquesta aigua s'ha evaporat se tornen posar a foc moderat- fort fins que tornen dauradets (així quedaran com a bunyolets suaus per dins i cruixents per fora). Se serveixen ben calents. 






MESCLUM DE BOLETS


Els esclatasangs  mallorquins són collits dels pares del meu alumne de repàs JAUME

           Aquesta palangana que fa tanta planta i dues més del conjunt,  les me varen regalar alguns companys de feina que varen venir a dinar per Sant Abdón i Sant Senen

CALAMARS A LA ROMANA


                             Aquesta palangana que fa tanta planta i dues més del conjunt,  les me varen regalar alguns companys de feina que varen venir a dinar per Sant Abdón i Sant Senen