Pàgines

12 octubre 2014

PIZZA RÀPIDA DE BACÓ I XAMPINYONS





Ingredients: 

Pasta (1 pizza fina de 30cm)

125 g farina força
75 ml aigua tèbia
7,5 g llevadura química o natural liofilitzada (1/2 sobre)
10 g oli d'oliva
1 g sal

Pasta (2 pizza fina de 30cm)

250 g farina força
150 ml aigua tèbia
15 g llevadura química o natural liofilitzada (1 sobre)
20 g oli d'oliva
2 g sal

Pasta (4 pizza fina de 30cm)

500 g farina força
300 ml aigua tèbia
30 g llevadura química o natural liofilitzada (2 sobres)
40 g oli d'oliva
4 g sal

Farcit: 
salsa tomàtiga
formatge Mozzarella
bacó
xampinyons
olives negres
orenga

Preparació: 

1.- Disoldre la llevadura si és natural dins l'aigua tèbia i si és química mesclar-la amb la farina.
2.- Mesclar l'aigua tèbia amb la farina i pastar bé, afegir-hi l'oli i la sal.
3.- Ha de quedar que encara s'aferri a les mans però se llevi bé.
4.- Forma una bolla i deixa-la tovar 1 hora tapada amb un pedaç de fil.
5.- Finalment aplana la pasta amb un corró que quedi molt fina unta amb oli una llauna amb forats i posa-hi la pasta.
6.- Posa a sobre una base de salsa tomàtiga, una capa de formatge Mozzarella, el bacó, els xampinyons i les olives negres.
7.- Enforna al forn prèviament calent a 200ºC durant uns 15-20 min.
8.- Treu del forn i espolsa per damunt orenga.


06 octubre 2014

PA DAMPER AMB OLIVES I ORENGA (Pa Típic d'Australia)


Ingredients: 

450 g farina fluixa
1 sobre llevadura química
225 ml aigua tèbia
50 g olives negres
orenga i sal

Preparació:

1.- Mesuram tots els ingredients i porgam la farina juntamnet amb la llevadura dins un bol.
2.- Feim un clot al mig de la farina i hi  abocam l'aigua tèbia,  la sal, l'orenga, i les olives làminades i ho mesclam amb movimenst envolvents fins que està tot ben incorporat i la pasta no s'aferra per les mans.
3.- Feim bolles de uns 50-100 g i les posam sobre papel vegetal al damunt d'una llauna foradada.
4.- Enfornam amb el forn prèviament encalentit a 200ºC durant 30 minuts.
5.- Se serveixen ben calents acompanyats de margarina o mantega (mantequilla).

05 octubre 2014

BURBALLES AMB CARBONARA DE NATA



Ingredients: 

250 g burballes
1/2 ceba blanca mitjana
90 g pernil salat
200 ml nata líquida 35% MG
5 alls
fulles de llorer
pebre bo en bolles
clavo en gra
nou moscada en pols
oli d'oliva
sal
orenga
formatge ratllat

Preparació:

1.- Bullirem  "al dente" les burballes amb abundant aigua i sal, amb un raig d'oli , unes bolletes de pebre bo, uns grans de clavo, una mica de nou moscada en pols,  una fulla de llorer, i dos alls estafaiats.
2.- En una pella sofregirem amb oli la ceba tallada a daus petitons i tres alls també tallats a daus molt petitons. Afegirem el pernil salat picat petit. Finalment hi posarem la nata i deixarem que pegui un bull.
3.- Finalment hi afegirem les burballes ho meslcarem bé ho retirarem del foc i ho servirem calent amb formatge ratllat i orenga per damunt.

04 octubre 2014

BOLICS DE PASTANAGÓ ESPINACS I FORMATGES FETA I ROQUEFORT

Assaig pel  1r Programa "Uep com anam" de IB3  (No emès)


Ingredients a per a 3 bolics:

6 làmines de pasta Brick o Filo
400g espinacs congelats en porcions
2 pastanagons
100 g formatge Roquefort
200 g formatge Feta
una grapada de pinyons
1 ou
oli d'oliva

Preparació:

1.- Pelam i tallam a rodanxes el pastanagó i el cuinam al vapor al microones dins un recipient de silicona a posta.
2.- Cuinam els espinats al vapor  al microones dins un recipient de silicona a posta. Les degotam bé si cal les apretam dins les mans.
3.- Sofregim amb un raig d'oli els espinacs i el pastanagó per acabar d'eliminar l'aigua
4.- Torram els pinyons dins la mateixa pella.
5.- Ho posam tot dins un bol i hi esmicolam dins els dos formatges i mesclam , part del formatge es fondrà amb la calentor dels espinacs.
6.- Batem un ou i hi afegim la meitat i mesclam, la resta d'ou servirà per pintar els bolics abans d'enfornar.
7.- Ho deixam refredar i omplirem amb dues bones cullerades una làmina a la que hi haurem posat al fons una altra làmina doblegada en quatre plecs per aconseguir més consistència i que els bolics no s'espenyin pel cul.
8.- Pintam els bolics amb ou i les enfornam dins el forn prèviament calent a 200º durant 5 o 10 minuts intentant que no se cremin ja que la pasta Brick se torna cruixent molt ràpid.


CAKEPOPS COCA COLORINS I XOCOLATA




Ingredients per 63 bolles aprox.

600 g coca de colorins
500 g mantega (mantequilla)
300g sucre en pols
750g xocolata fondant
Escuradents decoratius de colors
Fideus de colorins
càpsules petites de magdalenes

Preparació:

1.- Esmicolam  la coca dins diferents bols un per cada color (7 colors).
2.- En un bol apart preparam una "buttercream" mesclant la mantega (treta de la gelera i a punt de pomada) amb el sucre en pols usant una batedora de varetes.
3.- Repartir proporcionalment (segons la quantitat de coca) la buttercream entre els diferenst bols de coca de colors.
4.- Mesclam la coca esmicolada amb la buttercream usant la batedora de varetes i ho tronam posar a la gelera.
5.- Una vegada sòlida feim bolles i les tornam posar a la gelera.
6.- Fonem el xocolata al microones però en tres torns i en cada torn banyarem amb xocolata 1/3 part de bolles.
7.- Per banyar cada bolla de xocolata, agafam una forquilla per pinxam cada bolla, la banyam dins la xocolata, la degotam pegant copets una ma sobre l'altra i la deixam sobre una safata banyam en xocolata un escuradents de plàstic decoratiu del mateix color que la bolla, la pinxam  i l'hi espolsam fideus de colorins.
8.- Omplim una safata i la posam a la nevera. En haver solidificat la xocolata posarem cada bolla dins una càpsula, col·locarem les bolles dins una capsa o safata decorativa.....les mantendrem dins la gelera fins hora de servir.

PAQUETS DE TREMPÓ AMB PERNIL SALAT I FORMATGE MAONÉS

Assaig  pel  1r Programa (No emès) i 2n Programa (Pendent d'emetre) "Uep com anam" de IB3 

Ingredients per 3 paquets:

3 làmines de pasta Brick o Filo
2 pebres verds tendres petits
1/2 tomàtiga d'amanida mitjancera
1/2 ceba blanca mitjancera
oli d'oliva
75g pernil salat picadet a daus petits
50g formatge maonés semi a daus



Preparació:

1.- Tallam la ceba, el pebre i la tomàtiga a daus petits.
2.- Sofregim amb oli d'oliva la ceba , el pebre, la tomàtiga i el pernil salat afegint aquests ingredients amb aquest ordre d'un en un.
3.- Ho degotam bé de l'oli i ho deixam refredar una mica i finalment posam una bona cullerada sobre cada làmina Brick i  pel damunt afegim cubs de formatge i formam un paquet.
4.- Encalentim prèviament el forn a 200ºC i sobre una llauna foradada amb un paper vegetal i posam els paquets i ho enfornam 8-10 minuts. hem de cuidar que no se cremi la pasta Brick ja que és tan fina que aviat es torna cruixent.
5.- Se poden posar altres verdures al teu gust....!!!