Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
▼
17 mayo 2015
ALL I OLI
Ingredients:
3 alls
sal
100 ml oli d'oliva
Preparació:
Pelar els alls, llevar el capoll i el grell del mig -si enté perquè no siguin novells-.
Posar els alls tallats en quatre bocins dins un morter amb un poc de sal perquè en picar-los no botin.
Picar amb sa massa de fusta molt ben picats fins que fassin con una espècie de pasteta.
En aquest moment afegim oli en un raig prim remanant tot el temps en moviments circulars amb la massa de fusta sempre en el mateix sentit (no sé si influeix o no agafar el sentit de rotació a favor de Coriolis o en contra...!!!jejejeje Coriolis força ficticia que depen del punt de referència de l'observador que se mou sobre un sistema que gira. No influeix és imperceptible inclús en els lavabos, sols afecta a gran escala), sense deixar de remanar en cap moment. Has de sentir giscar la salsa.
Afegir oli fins que se forma una bona quantitat de salsa que té textura de pomada.
Rectifica de sal i ja està llesta.
Feta així és bastant potent i picant amb poca basta per assaborir-la.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari