1 Dorada de ració
500 g de sal gruixada
1 ou
alfabaguera en pols
clovella de llimona ratllada
aigua
julivert
trocs de fonoll
ceba blanca
Preparació:
Mentres preparem el peix anem preescalfant el forn a la màxima potència.
Rentam el peix, llevam sa butza i no l'escatam. Farcim la panxa del peix amb ceba blanca tallada a tires , branques de julivert i algun tronc de fonoll.
Col·loquem la sal en un bol gran amb 1 cullerada d'aigua, un ou i la ratlladura de la pell de llimona i l'alfabaguera. Ho remenam tot bé fins a que estigui enganxós.
En una palangana de forn col·loquem una capa gruixuda d'uns 2/3 de la mescla de sal. A sobre d'aquest llit col·locam el peix. Ho cobrim amb la resta de sal de manera que ens quedi per damunt una capa de 1,5 cm de gruix. La premem bé per ajustar-la al peix.
El posem al forn preescalfat durant 15 o 20 min.
Una vegada cuit el retirem del forn, agafem un ganivet afilat i el clavem travessant la capa de sal al centre del peix. Amb cura ens acostem el full del ganivet als llavis i, si està calent, el peix està cuit. Ho deixem reposar uns minuts
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari