Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
▼
26 marzo 2016
PANADES DE MUSSOLA - Pasqua 2016
Ingredients per a 4 panades:
Per la pasta:
250g farina fluixa
75 ml aigua
50 ml oli d'oliva
25 ml saïm
Pel farcit:
800g mussola congelada (3 rodanxes)
1 porro
3 cebes tendres
1 manadet de julivert
3 alls
sal
pebre bo
pebre bord
oli d'oliva
Preparació:
https://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2009/04/panades-de-carn.html
1.- El dia abans de fer les panades, tallarem el peix i el treparem amb pebre bo, sal i un poc d'oli, ho posarem dins un ribell amb un plat al fons perquè la carn pugui degotar i tapat el ribell, amb un altre plat i deixar dins la gelera.
2.- Tallarem el porro i les cebes en rodanxes finetes i dins una paella posarem un raig d'oli d'oliva i les sofregirem juntament amb els alls tallats petit, ho tremparem amb sal, pebre bord i pebre bo al gust.
3.- Mesuram els ingredients de la pasta. Posam el saïm a fondre a foc lent.
4.- Abocam la farina dins un ribell i hi fem un clot on hi posarem l'aigua tèbia, l'oli i el saïm en aquest ordre i ho mesclam amb les mans agafant farina de les voreres i posant al mig.
5.- Pastam bé. Fem trossos i tornam a ajuntar-los. Pesam bolles de 70-75 g per fer les panades i 20-25g per fer les tapadores.
6.- Ja podem fer les panades, les donam forma i al fons de cada una hi podem posar una bona cullerada de la verdura, les tallades de mussola i una altra cullerada de verdura fins que quedi ben plena , aplanam la tapadora i tancam la panada donat forma a les voreres amb una "corda" de panada. Marcam la senya per deixar sortir vapor i per saber de quina classes és, amb una forqueta petita fein el símbol de menor "< " (veure entrada
http://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2016/03/panades-pasqua-2016.html )
6.- Amb el forn prèviament calent a 180ºC a dalt i a baix, enfornam a la part de baix durant aproximadament 45 o 60 min i al final aproximadament 10 min més a 200ºC per donar color.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari