Pàgines

25 junio 2016

PATÉ D'ALBERGÍNIA




Ingredients (per a 2 bols):
5 Albergínies grosses
2 cebes blanques
4 alls
1 llimona
oli d'oliva
julivert sec (3 cullerades)
pebre cirereta capolat "guindilla molida"
sal
pebre bo
pebre bord coent

Preparació:
1.- Renta i eixuga les albergínies, unta-les amb oli d'oliva, embolica-les amb paper d'alumini, posa-les dins una greixonera o recipient de test i les enfornes a 200-240 º C durant almenys 1 hora fins que vegis  que en tocar-les s'esbuquen.
                    Veure el següent enllaç:                   Torrar alberginies i pebres vermells
2.- Mentrestant talla les cebes a daus, els alls ben petit i ho sofregeixes dins una pella amb un raig d'oli d'oliva generós fins que torna transparent.
3.- Treu les albergínies del forn i deixa-les dins el mateix recipient, tapa'l amb paper de diari i espera que refredin. En ser fredes ja les pots pelar i deixar degotar bé de l'aigua que treuen.
4.- A continuació amb el braç elèctric batidor, capola les albergínies juntament amb la ceba i l'all sofregits. Ha de quedar com una crema espesa. Afegir julivert sec si necessita espessir o fresc si no cal espessir.
5.- Trempa al teu gust amb oli d'oliva, llimona, sal, pebre cirereta i pebre bo, ha de quedar una mica coent amb un coent suau, normalment diem "ha de tenir un piquet". Servir dins un bol o similar decorat per damunt amb julivert picat i pebre de cirereta capolat.
6.- Se pot servir temperada, o freda. Així que si la vols fresca posa-la un parell d'hores a la gelera.
7.- S'ha d'acompanyar amb algun tipus de pa per escampar a sobre com pa de pita, pa pagès mallorquí, torrades...etc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari