Pàgines

06 enero 2017

TORTELLS DE REIS 2017

Ingredients per dos tortells mitjans:

Per la pasta
600 g farina de força
150 g sucre
10 g sal
taronja ratllada
225 ml llet
25 g llevadura fresca
15ml aigua de tarongina (agua de azahar)
2 ous batuts (1 per la massa i 1 per pintar)
120 g mantega (mantequilla)

Per decorar
Taronja confitada
Carabassa confitada vermella i verda
Ametlla en làmines
Sucre perlat
Ou batut

Preparació:

1.- Posam dins la batedora la farina, el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, la sal.
2.- A part dissolem la llevadura dins la llet tèbia, hi afegim l'aigua de tarongina.
3.- Ho afegim a la batedora i començam a remenar lentament, a part batem l'ou i l'afegim en dos pics sense deixar de remanar.
4.- Pujam la velocitat i afegim a poc a poc la mantega. seguirem remenant fins que quedi ben pastat.
5.- Ho tapam amb un padaç i ho deixam tovar dins la gelera durant 12 h.
6.- Farem 8 bolles de 75 g i les disposarem a sobre una llauna amb paper vegetal formant un cercle8pots fer servir un motlle de tallar galletes circular.
7.- Ho deixarem tovar devers 1  hora i 30 minuts a 50 ºC fins que ha duplicat el seu volum.
8.- Ho decorarem pintant primer amb ou batut i amb encarabassat vermell i verd i amb taronja confitada posar per sobre ammetlla laminada i sucre perlat.
9.- Ho enfornarem a la part d'abaix de un en un amb el forn calent a 200 º C adalt i abaix devers 15 min. Si cal pots posar una palangana amb aigua al fons del forn perquè doni la humitat necessària.
10.- A més quantitat de pasta cal baixar la temperatura a 180 ºC i augmentar el temps de cocció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari