Pàgines

01 enero 2018

CALAMARINS FARCITS DE CARN


Ingredients per a 3 racions

400 g calamrins nets poden ser congelats
400g carn picada de porc
3 cebes petites
2 tomàtigues mitjanes
400 ml brou de carn o de peix
1 copa de Brandy de Jerez
1 blanc d'ou
1 llesca i mitja de pa integral de motllo sense crosta
llet semidesnatada
farina per enfarinar
alls
llorer
farigola( tomillo)
pinyons
sal
pebre bo
pebre bo tres colors
pebre bord coent
pebre bord dolç
pebre coent (guindilla) capolat
nou moscada
clau
oli d'oliva
ametlles 

Preparació :

1.- Netejam els calamarins o les deixam descongelar i passar per aigua 
2.- Giram les calamars a l'enrevés de forma que dins quedin les aletes del calamar (així no se buiden perquè s'encongiran i deixem dins un pedaç de fil de cotó per llevar excés d'humitat. 
3.- Tallam les cames a trossets i reservam
4.- Dins un ribell per fer el farcit: posam la carn picada i els trossets de les cames del calamar. 
5.- Posam el pa en remull amb la llet, en esser fluix l'esmicolam i escorrem la llet sobrant i ho afegim al farcit. 
6.- Afegim al farcit el blanc d'ou i les herbes i espècies següents al gust: sal, pebre bo tres colors, pebre bord coent, pebre bord dolç, pebre coent capolat, nou moscada, clau, fulletes de farigola fresca i pinyons. 
7.- Mesclam bé el farcit amb les mans i omplim una manega de pastisseria amb aquesta mescla i omplim els calamrets a fi que quedin ben plens però no excessivament si no en coure se rompran i tancam amb un escuradents de fusta. 
8.- Salpebram els calamerets farcits i les enfarinam una mica i les fregirem en un poc d'oli d'oliva volta i volta i les posarem en una greixonera de fang. 
9.- A part farem un sofrit amb la ceba i la tomàtiga pelada tallades a trossos grossos i ho regarem amb el brandy, afegirem sal i pebre bó al gust, dues fulles de llorer i dos alls estafeiats. i ho passarem per un passapuré.  
10.- Posam aquest sofrit, el brou de carn o de peix, un all estafeiat, una fulla de llorer i un poquet més de brandy dins la greixonera amb els calamarins. 
11.- Finalment afegirem una picada feta dins un morter amb dos alls i una grapada d'ametlles i deixarem coure a 165-180ºC durant uns 30-45 minuts
12.- Se serveixen ben calents amb un poquet de salsa i acompanyat de patatilla o  patató al vapor o patató fregit. 

Bon Profit...!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari