Pàgines

03 mayo 2019

TARTA DE XOCOLATA I FRAULES




Ingredients:
COCA DE XOCOLATA:
360 g farina fluixa
1 sobre llevadura El canario
6 ous
400 g sucre
200 ml oli d'oliva
240 ml llet 
80 g cacao
sucre de vainilla 

FARCIT:
200g freses fresques
1 pot  melmelada de fraula cassolana

GANACHE:
500 g xocolata fondant 52%cacao
400 ml nata 35%MG

BUTTERCREAM: 
500 g mantequilla
500 g sucre en pols molt fi
2 cullerades de llet
aroma de fresa
colorant fucsia
perles platjades 

Preparació:

1.- Dins la batidora elèctrica posar el sucre amb els ous i batree fins que quedi ben mesclat. Afegir l'oli d'oliva i batre de nou. 
2.- Porgar la farina amb el cacao. 
3.- Mesclar els ingredients en pols farina,  cacao, llevadura i sucre de vainilla, afegir a poc a poc  a la batedora i batre fins que estiguin ben incorporats. Afegir la llet. 
4.- Enfornar a 180ºC durant 20-30 min
5.- En ser cuit deixar refredar, trabucar sobre una reixeta (per refredar i banyar de ganache) i nivellar tallant el que sobra. 
6.- Una vegada ben freda se talla pel mig i se unta amb la melmelada de fresa i s'hi posen les freses tallades a rodanxes primes i se tapa.
7. Se prepara un ganache encalentint la llet i afegint el xocolata fondat esflorat en pastilles fins que se forma una crema homogènia. 
8.- Se banya tota la tarta amb el ganache comprovant que quedi ben banyada per tot. Se deixa refredar.
9.- Mentres tant preparar la buttercream a la batedora elèctrica mesclant la mantquilla que ja tendrem a punt de pomada (s'ha de treure de la gelera amb antelació  fins que arribi a la temperatura ambient) amb el sucre en pols en estar ben mesclat i fi afegirem la llet mesclada amb l'aroma de fresa. 
10.- Afegir una punta de cullereta del colorant alimentari en pasta i mesclar amb la  batedora elèctrica.. 
11.- En tenir la buttercream llesta la posam dins una maniga de pastissera i decorar la tarta en pels costat en flors petites i a sobre un grapat de rosetes i decorar amb perles. 
12.- Deixar dins la gelera fins que se hagi de menjar. 





BERENAR D'ACOMIADAMENT MIQUEL-MFP


AIGUA AMB HERBESSANA


Ingredients:
 6 litres aigua mineral
1 manat d'herbassana

Preparació:

😃😃😃😃😃

HUMUS  I FORMATGE CREMA CASSOLÀ


Ingredients HUMUS:
 400 g cigrons cuits
100 g Tahín
2 alls
1 llimona sucada
5-6 cullerades oli d'oliva 
sal 
pebre bó
pebre bord dolç i coent
pebre de cirereta capolat

Ingredients FORMATGE CREMA D'ALFABAGUERA:
1 L llet sencera fresca de Mercadona
200 ml nata 35%MG
1 cullereta de quall (cuajo)(se compra a la farmàcia)
suc d'1 llimona
6 - 8  fulles d'alfabaguera
oli d'oliva

Preparació:


😃😃😃😃😃


COCA AMB VERDURA


Ingredients PASTA:
700 g farina fluixa
175 ml d'oli d'oliva
175 ml aigua mineral
30 g llevadura fresca
sal
Ingredients FARCIT:
3 manats de grells
1 manat de julivert
1 manat d'espinacs tendres
4 alls tendres
1 porro
3 alls
1/2 pebre vermell
oli d'oliva
sal
pebre bo
pebre bord dolç i coent
2 tomatigues petites
anxoves (opcional)

Preparació:

😃😃😃😃😃

COCA DE PEBRES


Ingredients PASTA:
700 g farina fluixa
175 ml d'oli d'oliva
175 ml aigua mineral
30 g llevadura fresca
sal
Ingredients FARCIT:
1/2 manats de grells
1/4 manat de julivert
 10 fulles d'espinacs tendres
1 alls tendres
1/2 porro
4 alls
800 g  pebres vermells torrats
oli d'oliva
sal
pebre bo
pebre bord dolç i coent

Preparació:

😃😃😃😃😃


GALLETES DE TE I MERENGUES


Ingredients GALLETES:
500g farina fluixa
400g mantega (mantequilla)
125g sucre en pols
1 vermell d'ou
sucre de vainilla
xocolata negra fondant
cireres vermelles en almivar

Ingredients MERENGUES:
450 g sucre en pols
5 blanc d'ou
5 culleredeta farina de blat fina (Maizena)
clovella de llimona ratllada

Preparació:


😃😃😃😃😃

PROFITEROLS DE CREMA I XOCOLATA


Ingredients CREMA PASTISSERIA:
800 ml llet sencera
200 ml nata 35%MG
140 g sucre
100 g maizena
4 vermells d'ou
clovella de llimona
canyella
70 g manteqilla

Ingredients PASTA CHOUX:
250 ml aigua mineral
100 g saïm
200 g farina fluixa
4 ous grossos
un polsí de sal

Preparació:


😃😃😃😃😃


TARTA DE XOCOLATA I FRAULES


Ingredients COCA DE XOCOLATA:
360 g farina fluixa
1 sobre llevadura El canario
6 ous
400 g sucre
200 ml oli d'oliva
240 ml llet 
80 g cacao
sucre de vainilla 

Ingredients FARCIT:
200g freses fresques
1 pot  melmelada de fraula cassolana

Ingredients GANACHE:
500 g xocolata fondant 52%cacao
400 ml nata 35%MG

Ingredients BUTTERCREAM: 
500 g mantequilla
500 g sucre en pols molt fi
2 cullerades de llet
aroma de fresa
colorant fucsia
perles platjades