25 agosto 2022

HUMUS



Ingredients (per a 1 bol):

250 g cigrons cuits
50 g ajonjoli o sésam o 3 cullerades de Tahini
oli d'oliva
1 llimona
3 alls
pebre bord dolç
pebre bord coent
pebres cirereta capolats, "guindilla molida"
julivert sec
sal
pebre bo

Preparació:

1.- Primer preparam el Tahini que hem de fer servir, torram dins una pella les llavors de ajonjoli o sésam, les capolam dins un morter i amb la pols que formam fem una pasta amb un poc d'oli  d'oliva.

2.- Picam els alls dins un morter amb un poc de sal perquè no botin.

3.- Amb una picadora de braç capolam els  cigrons juntament amb el Tahin  que hem preparat, suc de mitja llimona i els alls picats.

4.- Afegim sal , pebre bo i pebre de cirereta capolat al gust si cal afegim més llimona i oli d'oliva a fi que quedi una crema que se pugui untar i que tengui un coent suau "un piquet de coent"

5.- Se serveix dins un bol decorat la meitat amb julivert picat i la meitat amb pebre bord 

6.- Se pot servir temperada, o freda. Així que si la vols fresca posa-la un parell d'hores a la gelera.

7.- S'ha d'acompanyar amb algun tipus de pa per escampar a sobre com pa de pita, pa pagès mallorquí, torrades...etc.