16 junio 2009

COCA DE PEBRES















Mida:

Per fer dues coques de 32 cm x 42 cm


Ingredients:

Pasta versió 1: 700g farina fluixa (o reposteria), 175ml oli, 175ml aigua i 30g llevadura premsada (o de pa).

Pasta versió 2: 500g farina fluixa (o reposteria), 125ml oli, 125ml aigua i 25g llevadura premsada (o de pa).


Farcit : 1 manats julivert, 2 fulla bleda, 1 manat espinats, 1 manats ceba tendre (o sofrits), 1 porros, 500-750 g pebres vermells torrats, 2 capses d’anxoves o dues arengades salades , alls, sal, pebre bó , pebre bord dolç i coent i oli d'oliva.


Preparació:

1.- Primer es fa un llevat dins un ribell ample amb la llevadura que es dissol amb un poc de l’aigua mesurada que sigui tebia, s’afegeix un poc de la farina mesurada, es mescla bé i desprès es deixa tovar tapat amb un pedaç fins que augmenta el doble el seu volum, unes 2 o 3 hores.
2.- Quan a tovat, es fa la pasta amb el que queda de farina, aigua i oli. Es pasta bé i es deixa reposar 15 minuts.
3.- S’unta una llauna amb oli i s’hi aplana la pasta a mà o amb un rodillo.
4.- Finalment s’espitgen les voreres a fi de deixa una voreta per a la crosta. Abans de posar-hi la verdura a sobre s’ha de picar tota la coca amb una forquilla.
5.- Amb antelació s’ha d’haver rentat i tallat menuda tota la verdura. Els pebres torrats s'aixugen sobre un pedaça blanc de fil i se tallen a tires. Se tallen 3 o 4 alls a làmines que se reserven pel final.
6.- La verdura tallada es trempa amb sal, oli, pebre bó i pebre bord dolç i coent al gust es deixa degotar una estona i ja es pot posar a sobre de la pasta.
7.- A sobre la verdura s'hi posen els pebres torrats a tires tapant tota la verdura començant per perfilar les voreres de la coca amb tires de pebre.
8.- La coca es posa dins el forn calent a 150ºC es deixa coure uns 20 minuts fins que comença a prendre color i en aquest instant s’hi posen els alls laminats, es deixa coure uns 15 minuts més i finalment s’hi posen les anxoves i es deixa coure 5 minuts més. En total ha de coure uns 40 minuts. Quan es treu del forn es rega amb un raig d’oli generós.

8.- Menjada en calent es massa bona pels qui vulguin conservar la línia, perquè refegiran.