Pàgines

27 octubre 2019

BUNYOLS 2019

Ingredients:
250 g patata bullida
125 g farina força
12 g llevadura fresca
100 ml aigua tèbia
sal
oli d'oliva 
sucre

Preparació:
1.- Pelar, tallar a trossos i bullir les patates, deixar degotar i capolar amb una forqueta. 
2.- Disoldre la llevadura dins l'aigua tèbia i abocar dins la patata i remenar bé. 
3.- Afegir la farina i un polsí de sal i remenar bé. Deixar tovar devers 1h. 
4.- Posar a encalentir oli d'oliva  abundant  dins un calderó. 
5.- Fregir els bunyols amb l'oli ben calent. Deixar degotar dins un ribell amb un plat al fons.
6.- Servir calentets rebosats amb sucre. 

APERITIU DE FIRES: BOTIFARRO AMB ESCLATASANGS

Ingredients:
1 botifarró
1 cullerada de pinyons
150 g esclatasangs
1 cullerada all a quadrets
1 culleredeta de julivert picat
oli d'oliva
sal 
pebre bo
1 pebre coent

Preparació:
1.- Sofregim amb un raig d'oli  els esclatasangs amb l'all,  mig pebre coent , un poc de pebre bo i sal. Per servir  hi posam el julivert. 
2.- Sofregim amb un raig d'oli un botifarró a rodanxes amb una cullerada de pinyons. 
3.- Torram una llesca de pa per acompanyar i  ho servim calent i per beure amb una clara o una shandy.  

16 octubre 2019

TRUFES DE COINTREAU I DE BAILEYS






Ingredients amb Cointreau:
400 g xocolata 65% cacau
250 ml nata 35% MG
1 cullerada mantequilla
1 xupito de Cointreau
Fideus xocolata

Ingredients amb Baileys:
400 g xocolata 65% cacau
250 ml nata 35% MG
1 cullerada mantequilla
1 xupito de Baileys
Cacau en pols

Preparació:
1.- Fondre al bany maria la xocolata tallada a pastilles amb la cullerada de mantequilla, anant alerta a que no  hi entri gens d'aigua dins la xocolata.
2.- A part encalentir la nata sense que bulli juntamnet amb el xupito de Cointreau o de Baileys
3.- Una vegada la xocolata està fusa afegir-hi la nata i mesclar bé fins obtenir una crema homogènia.
4.- Deixar refredar bé i posar a la gelera fins que solidifica. Fer un dia per l'altre.
5.- Una vegada la crema està sòlida, feim bolles d'uns 3 cm de diàmetre i les rebossam .
6.- Les trufes de Baileys les rebossam amb una mescla al gust de cacau en pols i sucre en pols.
7.- Les trufes de Cointreau les rebossam amb fideus de xocolata.
8.- Fer una capsa de cartró  decorar-la amb blondes per posar-hi les trufes.
(Per fer la capsa fes servir dues cartolines A3 i seguir instruccions de la capsa feta per un joc Math Challenge) 
https://matesantoniaiesb.blogspot.com/2019/06/cubs-giratoris-cubs-magics-math.html