Pàgines

29 octubre 2023

CREMA DE PASTANAGÓ LIGHT

Ingredients:
800 g pastanagó
oli d'oliva
tres alls
llorer
sal
pebre bo
nou moscada

LLOM DE PORC AMB XAMPINYONS

Ingredients:
500 g llom porc a trossets
300 g xampinyons 
1/2 ceba picada
1 all picat
1 cullerada pasta tomàtiga concentrada
200 ml brou o aigua mineral
llorer
sal
pebre bo
oli d'oliva

MACARRONS INTEGRALS AMB SALSA BOLONYESA DE PAVO AMB XAMPINYONS


Ingredients:
200g macarrons integrals Gallo
(per bullir macarrons: clavo sencer, pebre bo sencer, nou moscada, sal, alls, llorer i oli d'oliva) 
200g salsa Bolonyesa de pavo
alfabaguera fresca al gust
formatge Parmesano en pols al gust
un raig d'oli d'oliva

SALSA BOLONYESA DE PAVO AMB XAMPINYONS


Ingredients:
500 g carn picada de pavo
50 g pernil salat capolat
150 g xampinyons en conserva
400 g tomatiga capolada Mutti 
2 alls picats
1/2 ceba grossa picada
sal
pebre bo
llorer
nou moscada

MAGDALENES INTEGRALS DE PASTANAGÓ I NOUS


Ingredients 30 unitats:
300 g farina integral
250 g sucre moreno
16 g llevadura  química "El Canari"
1 culleradeta de sucre de vainilla
6 ous
200 g pastanagó ratllat cru
150 ml oli d'oliva
75 g nous picades
sucre blanc per decorar

Preparació:
1- Mesuram i preparam tots els ingredients. 
2- En un bol posam la farina integral, la llevadura i la vainilla.
3- Mesclam el sucre moreno, els ous i remenam bé, afegim el pastanagó i remenam i finalment afegim l'oli d'oliva i remenam. 
4- Afegim la mesclacde farina, llwvadura i vainilla a poc a poc i mesclant cada vegada. 
5- Finalment afegim les nous picades i remenam
6- Posam el forn a encalentir a 180°C. Preparam llaunes de magdalenes dues de 12 unitats i una de 6 unitats amb les càpsules.   
7- Finalment omplim les càpsules de magdalena fins 2/3 parts i enfornam a 180°C uns  25 minuts. 
8- Treim del forn i posam sobre una reixeta cada magdalena fins que refredin . 
9- Se guarden uns dies dins un pot hermètic. 
Bon profit...!!!

21 octubre 2023

MELMELADA DE GÍNJOLS I NABIUS

Ingredients:
445g Gínjols 
85g Nabius 
525 g sucre
1 culleredeta de canyella en pols
60 ml aigua mineral 
Preparació: 
1- Esterilitzar els pots rentant al rentaplars amb un programa de 70°C. En estar nets i eixuts posar trwbucats sibre un pedaç de fil de cotó. 
2- Rentar la fruita i tallar a trossets el gínjols i deixar sencers els nabius. 
3- Posar dins una olla o cassola i posar el sucre per damunt i deixar macerar un parell d'hores. 
4- Afegir l'aigua i la canyella i posar a foc mitjà i deixar coure uns 30 minuts anant alerta que no vessi. 
5- Deixar refredar un poc i passar pel xino o colador .
6- Tornar a posar al foc i coure  devers 30 minuts més. 
7- Tenir preparats un cercles de paper vegetal del tamany de la boca del pot i banyats amb esoerit de cuina o ron o aiguardent. 
8-  En calent omplir els pots, posar  a sobre els discs de paper banyat amb esperit de cuinar, ron o aiguardent tapar i deixar els pots cap abaix fins que refredin.
9- Finalment etiquetar i  ja se pot menjar o bé guardar al rebost devers 1 o 2 mesos per seguretat encara que pot estar més temps.