Pàgines

31 diciembre 2023

PROFITEROLS DE CREMA

Ingredients:
Pasta Choux per 40 unitats
50 g mantequilla
250 ml aigua mineral
150 g farina fluixa
sal
3 ous
Crema per 20 unitats
1 vermell d'ou
250 ml llet desnatada 0%MG
25 g Maizena
35 g sucre
20 g mantequilla
vainilla
clovella taronja ratllada
Decoració
Gotes de xocolata negre 70%
Preparació:
Pasta Choux
1.Fer bullir l'aigua amb la mantequilla fins que queda fusa i dissolta.
2.Retiram del foc i hi agegim tota la farina (prèviament porgada) en un pic i mesclam bé. 
3. Afegim un ou i remenam fins que s'ha incorporat bé i la pasta queda homogènia i així fatem igual amb els altres dos ous. 
4. Finalment hi afegim un polsí de sal i mesclam bé.
5. Ho posam dins una maniga de pastiseria i feim caramulls o flors. Sobre paper vegetal.
6. Ho podem deixar a la gelera fins a l'hora de coure o tambè se poden congelar. 
7. Un poc abans de menjar s'enfornen a 200°C durant 20 minuts fins que queden cruixents i daurats.  
8. Se deixen refredar sobre una reixeta i ja se poden farcir de crema
Crema
1. Mesuram i pesam els ingredients.
2. Mesclam el vermell d'ou amb el sucre fins que torna blanquinós. 
3. Posam la llet  amb la mantequilla a encalentir en un pitxer adequat al microones en minuts successius fins que bull i sa fon la mantequilla i retirar. 
4. Agafar un poc de llet calenta per mesclar amb la farina mesclada amb la vainilla i remenar perquè no faci grums. 
5. Posar la resta de llet dins un cassó o "cazo". 
6. Mesclar la llet amb Maizena amb el sucre amb els vermells d'ou i remanant tot el temps perquè no se tallin o coagulin els ous. 
7. Afegir aquesta mescla dins el cassó i posar a coure a foc mitjà-suau i remenant fent forma de vuit fins que torna espès. 
8. No sembla remanant que pugui tornar espès però al cab de poc temps i de cop torna espés com una crema , ho cous uns minuts més i ho retires del foc. 
9. Ho deixes refredar dins un recipient on l'hagis de guardar tapat amb paper de cuina i ho deixes refredar fins poder desar a la gelera i en esser freda jacse pot utilitzar per rellenar els bunyols. 
Decoració
1. Fonem la xocolata a bany maria i ho batem bé amb una cullera fins que brilla i ja està llest. 
2. Ara hi anam banyant cada bunyol ja farcit de crema,  sumergint un poc dins la xocolata i ho anam posam dins una palangana que durem a la gelera fins hora de servir. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari