Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
21 enero 2024
16 enero 2024
GALLETES DE TE I MERENGUES 2024
Ingredients:
Galletes de Te per omplir 2 capses
500 g farina fluixa
400 g mantega (mantequilla)
125 g sucre en pols
1 vermell d'ou
sucre de vainilla
Galletes de Te per omplir 1 capsa
325 g farina fluixa
250 g mantega (mantequilla)
75 g sucre en pols
1 vermell d'ou
sucre de vainilla
sucre en pols per decorar
cireres vermelles en almívar
ametlles crues
50 g sucre en pols
1 blanc d'ou
1 cullerada de farina de blat fina (Maizena)
Preparació:
Galletes de Te
1.Dins un ribell posarem la "mantequilla" a punt de pomada si cal treu-la de la gelera un temps (depenent de l'estació de l'any) abans perquè adopti la temperatura adequada.
4. Posarem la preparació dins una mànega de pastisseria i sobre un paper vegetal o sobre una llauna anirem formant les figures allargades, redones, amb forma d'un "aro",...
7. Les enfornam a 180-200 ºC durant uns 5 -10 minuts.
1. Dins el ribell posam el blanc d'ou anat ben alerta que hi caigui gens de vermell perquè si no No pujarà bé.
3. Mesclarem el sucre en pols i la Maizena i ho porgarem.
4. Sense deixar de batre anirem afegint el sucre amb la Maizena a cullerades d'una en una i no n'afegirem d'altra fins que no estigui ben incorporada l'anterior.
5.Posarem aquest merengue a dins una mànega de pastisseria i sobre un paper vegetal anirem formant les figures redones en forma de caramull.
6. Ho enfornarem a 60ºC-100ºC durant 4h-5h fins que siguin dures al tacte i se senti renou de buit.
Més receptes i més imatges
https://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2016/04/galletes-de-te-i-merengues.html
https://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2014/04/galletes-de-te-i-merebngues.html
UEP COM ANAM - IB3 - Programa 638 - 18 gener 2024
Galetes de Te
https://youtu.be/arW5upVaTkQ?si=euzDxd9ZJ6vKbJL3
Programa sencer
INSTRUCCIONS "CAPSA"
Necessitarem una cartolina quadrada de 32,5 cm de costat per fer la tapadora taronja i una cartolina quadrada de 31,5 cm de costat per fer la capsa negra
1.- Farem el mateix amb cada cartolina. Doblegam per cada diagonal.
2.- Plegam cap al centre dues de les puntes del quadrat.
Gravació - UEP COM ANAM 638 - IB3 - 18 gener 2024 - GALLETES TE
3a Participació en el programa de IB3 - UEP COM ANAM - 638 - 18 de gener de 2024 a la secció "Es Rebost". GALLETES DE TE
Recepta Galetes Daneses
Programa Sencer 638
Recepta:
Gravació: 2 de gener de 2024
07 enero 2024
TORTELL REIS 2024
1.- Posam dins la batedora la farina, el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, la sal.
2.- A part dissolem la llevadura dins la llet tèbia, hi afegim l'aigua de tarongina.
3.- Ho afegim a la batedora i començam a remenar lentament, a part batem l'ou i l'afegim en dos pics sense deixar de remanar.
4.- Pujam la velocitat i afegim a poc a poc la mantega. seguirem remenant fins que quedi ben pastat.
5.- Ho tapam amb un padaç i ho deixam tovar dins la gelera durant 12 h.
6.- Farem 6 bolles d'uns 175-180 g i les disposarem a sobre una llauna amb paper vegetal formant un cercle pots fer servir un motlle de tallar galletes circular o un tassó. En una bolla hi posam una figureta de rei i a una altra una fava però cada un embolicat amb paper d'alumini.
10.- A més quantitat de pasta cal baixar la temperatura a 180 ºC i augmentar el temps de cocció.