Pàgines

12 enero 2025

TORTELL SANT ANTONI (Vegà i Sense Gluten)

Ingredients:
125 g midó de blat de les indis "Maiz" o Maizena
100 g farina d'arròs
25 g fècula de patata 
75 g sucre
2,5 g goma xantana
1 culleradeta de sucre de vainilla
La ratlladura d'una taronja
15 g llevadura
50 ml aigua mineral tèbia
100 ml suc de taronja
15  ml tarongina
55g margarina vegetal vegana
un polsi de sal
Decoració:
mel i aigua a parts iguals, per pintar
taronja confitada
sucre perlat
làmines d'ametlla
pinyons
Preparació:
1.- Posam dins la batedora la mescla de farina  sense gluten,  el sucre, la goma xantana, la  ratlladura de taronja, la sal.
2.- A part dissolem la llevadura dins l'aigua mineral tèbia, hi afegim l'aigua de tarongina i el suc de taronja.
3.- Ho afegim a la batedora i començam a remenar lentament. 
4.- Pujam la velocitat i afegim a poc a poc la margarina seguirem remenant fins que quedi ben pastat.
5.- Ho tapam amb un pedaç i ho deixam tovar.
6.- Farem 7 bolles d'uns 75-80 g i les disposarem a sobre una llauna amb paper vegetal formant un cercle pots fer servir un motlle de tallar galletes circular o un tassó.
7.- Ho deixarem tovar devers 1 hora a 40 ºC fins que ha duplicat el seu volum.
8.- Ho treurem i pintarem amb una mescla a parts iguals de mel i aigua de melmelada de taronja o albercoc  però cuidadosament perqué no es baixi i després decorarem  cada bolla amb taronja confitada, làmines d'ametlla, pinyons  i sucre perlat. 
9.- Ho enfornarem amb el forn calent a 180 º C devers 20 min. Si cal pots posar una palangana amb aigua al fons del forn perquè doni la humitat necessària.
10.- A més quantitat de pasta cal baixar la temperatura a 180 ºC i augmentar el temps de cocció.
11.- Ho treim del forn , el deixam refredar sobre una graella i el canviam a una palangana decorada amb un paper de blonda. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari