Pàgines

13 enero 2025

TORTELL SANT ANTONI

Tortell de Sant Antoni versionat del Tortell de Reis

Ingredients:
500 g farina força
150 g sucre
5 g sal
200 ml llet
10 ml tarongina(agua azahar)
ratlladura de 2 taronges
25 g llevadura fresca
1 ou batut 
120 g mantequilla

Decoració:
ou batut per pintar
taronja confitada
làmines ametlla
sucre perlat
pinyons

Preparació:
1.- Posam dins la batedora la farina, el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, la sal.
2.- A part dissolem la llevadura dins la llet tèbia, hi afegim l'aigua de tarongina.
3.- Ho afegim a la batedora i començam a remenar lentament, a part batem l'ou i l'afegim en dos pics sense deixar de remanar.
4.- Pujam la velocitat i afegim a poc a poc la mantega. seguirem remenant fins que quedi ben pastat.
5.- Ho tapam amb un padaç i ho deixam tovar. 
6.- Dividim la pasta en dues parts per fer 2 tortells. Farem 7 bolles d'uns 75-80 g i les disposarem a sobre una llauna amb paper vegetal formant un cercle pots fer servir un motlle de tallar galletes circular o un tassó.
7.- Ho deixarem tovar devers 1 hora a 40 ºC fins que ha duplicat el seu volum.
8.- Ho treurem i pintarem amb ou batut però cuidadosament perqué no es baixi i després decorarem  cada bolla amb taronja confitada, làmines d'ametlla, pinyons  i sucre perlat. 
9.- Ho enfornarem amb el forn calent a 180 º C devers 20 min. Si cal pots posar una palangana amb aigua al fons del forn perquè doni la humitat necessària.
10.- A més quantitat de pasta cal baixar la temperatura a 180 ºC i augmentar el temps de cocció.
11.- Ho treim del forn , el deixam refredar sobre una graella i el canviam a una palangana decorada amb un paper de blonda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari