Pàgines

30 diciembre 2011

TORRÓ DE XOCOLATA

Agraïments a Jaume Genestra per la idea

Ingredients (per una barra de torró):


  • 125 g de Xocolata Negre per fondre
  • 125 g de Xocolata amb Llet per fondre
  • 40 g de Mantega (mantequilla)
  • 30 g d'Arròs Inflat “Krispies”
  • 45 g de Ametlles crues, o Avellanes o Nous o bé 15 g de cada per mesclar-ho.  
Preparació:


1-Prepara damunt la taula tots els ingredients i el material que necessites.

2-Pesa tots els ingredients i fon la mantega al microones un parell de segons.

3-Posa dins un bol cada xocolata per separat.

4-Fon la xocolata tal com s'explica a continuació:
      a -Aquest pas és el més important de tot per fer un bons bombons i per evitar cremar la xocolata i tudar-lo, per tant cal seguir unes instruccions específiques.
      b -Tallar la meitat d'una “tableta” de xocolata en pastilles, fer servir el caire de la taula si cal. Posar les pastilles de xocolata en un bol.
      c -Posar el bol amb la xocolata al microones durant 1 minut a potència màxima (depenent del microones pot caldre més temps), obrir i batre amb una cullera fins que queda un fluid brillant i homogeni, si cal tornar a posar 1 minut més i tornar a batre.


5-Una vegada tens la xocolata fosa , espera uns minuts que la xocolata refredi un poc i mescla els dos xocolates amb la mantega han d'estar les tres coses més o manco a la mateixa temperatura perquè no facin grums.

6-Afegeix l'arròs inflat i mescla bé . Afegeix també els fruits secs sencers si vols fer torro sols de Ametlla o sols d'Avellana o sols de Nous. Si vols fer una mescla millor que les tallis amb els teus dits a trossets més petits.

7-Aboca la mescla en un motlle rectangular de silicona o un de metàl·lic folrat de paper encerat.

8-Deixa acabar de refredar la xocolata fins que solidifiqui completament (aprox 1 hora) i així ja tendràs el Torró fet. Sols les hauràs de desferrar del paper, o del motlle de silicona.

9-Finalment pots embolicar la barra de torró en paper de celofà i fermar amb una cinta de color.

BOMBONS: BICOLOR,CAFÈ, TARONJA, AMETLLES, NOUS I ARRÒS INFLAT



 Assortiment de bombons: Trufes cafè, Bombons bicolor, Bombons de Taronja , Taronja confitada banyada, Bombons de Nous, Bombons d'Avellana picada
Ingredients i Preparació: TALLER DE BOMBONS

PANERA DE NADAL 2011 DE PRODUCTES CASSOLANS




Assortiment de conserves: Melmelada d'Albercoc, Melmelada de Fraules, Melmelada de Caqui, Foiegras de porc i pebre bó, Paté carn porc amb trufa

Assotiment de Xocolates : Torró xocolata arròs, avellana, ametlla i nous, Trufes cafè, Bombons bicolor, Bombons de Taronja , Taronja confitada banyada, Bombons de Nous, Bombons d'Avellana.

TARTALETA DE MASCARPONE AMB MELMELADA DE ROSA

Agraïments a Margalida Vallespir per mostrar-me l'existència de la melmelada de rosa

OLIVES PANSIDES


Ingredients: 
1 almut (aprox 1,95  litres de capacitat )  d'Olives Pansides 
o Per pansir-les: 
1 almut (aprox 1,95  litres de capacitat ) d'Olives Negres (quasi madures) 
2 kg Sal
Per trempar: 
Oli d'Oliva
Sal
Alls a làmines
Pebre coents vermells frescs o secs (guindilla)
Grans de clavell (clavo en grano)
Pebre bo en pols i en gra (opcional)
Vinagre blanc (opcional)

Preparació:
Primer de tot triam i seleccionam  les olives per tamany i punt de maduració i feim diferents caramulls. Les netejam de fulles i tijes. Les passam per aigua freda per acabar de netejar i les posam dins un pedaç de fil per aixugar-les molt bé si és necessari deixar ventilar abans de trempar. Cal evitar que quedin amb humitat perquè no agafin mohos o llevadures que puguin ser tòxics
Per pansir-les: 
Si tenim olives negres madures però les volem pansir les posarem dins un recipient amb sal i cobertes de sal i les deixarem un parell de dies fins que estiguin arruades però que no hagin perdut tota l'aigua, si cal remenarem periòdicament i canviarem la sal. Cal vigilar-les a diàri. 
Per trempar: 
Cada caramull el tremparem al gust amb oli d'oliva abundant, sal i pebre bo en pols. Distribuirem  les olives a diferents pots de vidre hermètics segons tamany i punt de maduració de les olives i a sostres hi repartirem  làmines d'all,  rodanxes de pebre coent  vermell, grans de pebre bo, grans de clavell i una culleradeta per pot de vinagre blanc. Ho tremparem bé i se poden conservar perfectament 15 dies o més. 

IOGUR CASSOLÀ (Sense iogurtera)

Agraïment a Maria Riaza per la idea

Ingredients:
1litre llet sencera
400 ml nata líquida
700 ml iogur natural líquid (ja m'havia caducat i així és una
manera d'aprofitar-lo i fer un nou iogurt deliciós)

Preparació:
1.- Mescla la nata amb la llet i encalenteix la mescla fins a una temperatura de 45ºC.
2.- Posa la llet calenta dins un recipient que NO sigui metàl·lic i afegeix el iogurt líquid, mescla-ho bé.
3.- Posa la mescla dins terrines de plàstic o pots de vidre, encalenteix el forn 5 minuts apaga'l i posa dins el forn els recipients de iogur procurant mantenir dins el forn una temperatura d'uns 25-30 ºC i deixeu reposar 12h.
4.- Si cal pots treure els recipients i cada parell d'hores tornar a encalentir el forn i apagar-lo sempre abans de posar-hi els recipients de iogur.
5.- També pots fer-ho a bany maria canviant l'aigua a fi que sempre estigui calenta.
6.- El que volem és fer com una incubadora per afavorir la fermentació de la llet pels bactèris.
7.- Finalment tapes els recipients amb la seva tapadora i ho poses a la gelera i tindràs un magnific berenar pel matí si ho mescles amb cereals. Si ho vols dolç pots posar-hi mel,  sucre o édulcorant líquid.

24 diciembre 2011

TALLERS BOMBONS - IES BINISSALEM - CURS 2011-12

Taller de Bombons 
Curs 2011-2012 
IES Binissalem

Ingredients i Preparació: TALLER DE BOMBONS



Devantal regalat per les meves alumnes:
Les bessones Campins. Moltes Gràcies

Assortiment de bombons: Trufes cafè, Bombons bicolor, Bombons  de Taronja , Taronja confitada banyada, Bombons de Nous, Bombons d'Avellana picada