Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
▼
26 enero 2013
BULLIT DE VERDURA I CARN
Ingredients:
Cuixes de pollastre
Pastanagó
Mongetes redones
Patata
Col
Sal
Pebre bo de bolla
Api unes fulles o un tronquet
1 porro
1 ceba petita
1 tomàtiga de penjar
Preparació
Se bullen per separat les verdures i la carn i s'aprofiten els brous de verdures i de carn obtinguts per fer sopa o altres menjars que requereixin brou.
20 enero 2013
COCA TAPADA DE LLOMILLO
Ingredients ( per a dues coques grosses):
Pasta:
1 kg farina fluixa
250 ml oli d'oliva
250 ml aigua tèbia
25 g llevadura premsada
Farcit:
1 manat de porro
2 manats de julivert
3 manats de ceba tendre
3 alls
sal
pebre bo
oli d'oliva
pebre bord dolç
pebre bord coent
1 llomillo de porc
COCA TAPADA DE RAP
Pasta:
1 kg farina fluixa
250 ml oli d'oliva
250 ml aigua tèbia
25 g llevadura premsada
Farcit:
1 manat de porro
2 manats de julivert
3 manats de ceba tendre
3 alls
sal
pebre bo
oli d'oliva
pebre bord dolç
pebre bord coent
4 coes de rap petites
COCA D'ÀNGEL DE LLIMONA
Ingredients:
18 blancs d'ou o 600 ml blanc líquid (2 botelles)
600 g sucre (millor en pols)
200 g farina fluixa
150 ml suc de llimona i aigua
15 g llevadura química
la pell d'1 llimona ratllada
100 g de daus de llimona confitada
17 enero 2013
PASTÍS d'en Joan Mateu
Ingredients:
Coca de quarto:
3 ous
50g farina fluixa
75g sucre
1/2 pell de taronja ratllada
2 cullerades soperes de suc de taronja
Farçit:
Suc de taronja o Cointreau
Melmelada de taronja dolça
Decorat:
Cireres confitades
Fondue vermell
Fondue blanc
Fondue negre
PASTÍS D'ESPINACS
PA-PIZZA
Ingredients:
2 llesques primes de pa mallorquí1/2 tomàtiga Daniela
2 tallades de pernil dols a tires
oli d'oliva
formatge ratllat Mozzarela
orenga
13 enero 2013
BROU AMB HERBES AROMÀTIQUES
Ingredients:
Brou de gallina o pollastre
Flams salats o formatge
Rosconets de pa
Brots de : Julivert, Moraduix, Herbassana, Farigola i Cost.
TORTELL DE REIS ABC_v2
Ingredients:
1 kg farina de força
400 g sucre
6 ous
250 g mantega (mantequilla)
150 ml llet
aroma vainilla
100 g llevadura premsada
aprox. 75 ml aigua
carabassa confitada de tres colors
taronja confitada
taronja confitada
sucre cristal·litzat
sucre en pols
1 figureta de porcellana
1 figureta de porcellana
ROSTIT DE LLOM AMB TARONJADA I FRUITA
Ingredients:
1 llom de porc sense en dos trossos
sal
pebre bo
mel
oli d'oliva
1 ceba blanca grossa
2 llaunes de pinya tropical
una grapada de prunes seques sense pinyol
una grapada d'albercocs secs
aprox. 400 ml suc de taronja
3 o 4 cullerades soperes de sucre
patata o patató per acompanyar
Preparació:
1.- Feim un parell de talls superficials per les dues cares del llom de 2cm de gruix i 1cm de profunditat.
2.- Ho salam i posam pebre bo per tot i dins els talls.
3.- Untam tot el llom de mel i també dins els talls.
4.- El sofregim en una pella en poc oli d'oliva per aconseguir que quedi daurat.
5.- Dins una greixonera de fang hi posam una capa al fons de rodanxes de ceba.
6.- A sobre la ceba hi col·locam les rodanxes de pinya i a sobre els dos trossos de llom.
7.- Afegim per tot les prunes i albercocs.
8.- Ho regam tot amb la taronjada i espolsam de sucre. Ha de quedar cobert fins a la meitat.
9.- Damunt de tot hi posam dues rodanxes de taronja. Ho tapam amb paper d'alumini.
10.- Ho posam dins el forn ben calent a 180-210 ºC fins que comença a bullir el suc i ho deixam coure tapat prop d'una hora o hora i mitja.
11.- En haver passat aquest temps llevam el paper d'alumini i ho deixam rostir una hora més fins que la carn es cuita, en pinxar no surt suc.
12.- També amb un termòmetre de rostits, se pot comprovar que la temperatura de dins la carn sigui de uns 80ºC
13.- Una vegada cuita se posa dins una safata, acompanyada de les rodanxes de pinya i taronja més senceres i de la fruita més sencera.
14.- La resta de fruita se passa pel xino amb el suc necessari per fer una salsa per acompanyar, que se serveix calenta a part en una salsera.
15.- També s'acompanya amb les patates fregides prèviament.
Bon profit..!!!
Va ser deliciós i la carn molt tendre. Encara que el llom sempre és una mica sec i li cal la salsa sense falta.
SOPA DE LA REINA ABC
Ingredients:
Brou de gallina o pollastre
Carn de cuixa de pollastre bullida
Flams salats
Ous guatlla bullits
Pilotes de carn de vedella
Rosconets de pa
Capellini de bolets
SOPAR JAPONÈS: SUSHI DE GAMBES I PAQUETS D'ARRÒS DE XOCOLATA
SUSHI:
DE SURIMI, TORTILLA, MONGETES TENDRES I PASTANAGÓ.
PAQUETS D'ARRÒS:
FARCITS DE XOCOLATA, MANDARINA I AVELLANES.
DE SURIMI, TORTILLA, MONGETES TENDRES I PASTANAGÓ.
PAQUETS D'ARRÒS:
FARCITS DE XOCOLATA, MANDARINA I AVELLANES.
COCA DE QUARTO AMB XOCOLATA
Aquest joc de tassa i cafetera blanc i verd,
és un regal de la meva amiga Xisca,
a la que li desig lo millor per aquest any 2013.
I sobretot SALUT.
Ingredients:
3 ous
75g sucre
50g farina fluixa
aroma vainilla